Dodatak:Popis vrsta:Pti

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Ptichodis , Ptiladarcha , Ptilamicta , Ptilanthura , Ptilichthyidae , Ptilichthys , Ptilidiaceae , Ptilidiales , Ptilidium , Ptiliidae , Ptilimnium , Ptilineurus , Ptilinobium , Ptilinopus , Ptilinoxus , Ptilinus , Ptiliodes , Ptilium , Ptilobaptus , Ptilobola , Ptilocatagonia , Ptilocaulis , Ptilocella , Ptilocera , Ptilocercidae , Ptilocercus , Ptilocerembia , Ptilocichla , Ptilocladia , Ptilocladiopsis , Ptilocleptis , Ptilocodiidae , Ptilocodium , Ptilocolepus , Ptilodactyla , Ptilodactylidae , Ptilodegeeria , Ptilodexia , Ptilodictya , Ptilodictyidae , Ptilodon , Ptilodontella , Ptilodontidae , Ptilodontidae † , Ptilodontoidea , Ptilodontoidea Cope, 1887 † , Ptilodontosia , Ptilodoxa , Ptilodus , Ptiloedaspis , Ptilofenestella , Ptilofenestella , Ptiloglossa , Ptiloglossidia , Ptilogonatidae , Ptilogonia , Ptilogonys , Ptilogyna , Ptilomacra , Ptilomyia , Ptilomyiopsis , Ptilomymar , Ptilomyoides , Ptilona , Ptilonesia , Ptilonia , Ptiloniola , Ptilonomia , Ptilonorhynchidae , Ptilonorhynchus , Ptilonyssus , Ptilopachus , Ptilophora , Ptilophora , Ptilophyllodromia , Ptilopodius , Ptilopogon , Ptiloporella , Ptiloporina , Ptiloppia , Ptiloprora , Ptilopsaltis , Ptilopsis , Ptilopsis , Ptilopsylla , Ptilopus , Ptiloria , Ptiloris , Ptilorrhoa , Ptilosarcus , Ptiloscola , Ptilosphen , Ptilostemon , Ptilosticha , Ptilostomis , Ptilostomus , Ptilostonychia , Ptilostreptus , Ptilota , Ptilothamnion , Ptilothamnionopsis , Ptilothrix , Ptilothrix , Ptilothyris , Ptilotophallos , Ptilotrigona , Ptilotrypa , Ptilotrypina , Ptilura , Ptilurodes , Ptinella , Ptinidae , Ptinocida , Ptinus , Ptinus , Ptiolina , Ptiolinites , Ptisciana

Ptic[uredi | uredi kôd]

Ptichodis ,

Ptil[uredi | uredi kôd]

Ptiladarcha , Ptilamicta , Ptilanthura , Ptilichthyidae , Ptilichthys , Ptilidiaceae , Ptilidiales , Ptilidium , Ptiliidae , Ptilimnium , Ptilineurus ,

Potporodica Ptilininae Shuckard, 1840[uredi | uredi kôd]

  1. Ptilinus Mueller, 1764

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Bostrichoidea → Anobiidae Ptilinobium , Ptilinopus , Ptilinoxus , Ptilinus , Ptiliodes , Ptilium , Ptilobaptus , Ptilobola , Ptilocatagonia ,

Potporodica Ptilocaulis Carter, 1883[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Axinellidae Ptilocella , Ptilocera , Ptilocercidae , Ptilocercus , Ptilocerembia , Ptilocichla , Ptilocladia , Ptilocladiopsis , Ptilocleptis , Ptilocodiidae , Ptilocodium , Ptilocolepus ,

Ptilodactyla[uredi | uredi kôd]

  1. Ptilodactyla acuta
  2. Ptilodactyla angustata
  3. Ptilodactyla carinata
  4. Ptilodactyla equilobata
  5. Ptilodactyla exotica
  6. Ptilodactyla hyperglotta
  7. Ptilodactyla isoloba
  8. Ptilodactyla nanoderma
  9. Ptilodactyla serricollis

PtilodactylidaeByrrhoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Ptilodactylidae[uredi | uredi kôd]

ByrrhoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Ptilodegeeria , Ptilodexia , Ptilodictya , Ptilodictyidae , Ptilodon , Ptilodontella ,

Porodica Ptilodontidae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Ptilodontoidea

Nadporodica Ptilodontoidea Cope, 1887[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata Ptilodontosia , Ptilodoxa , Ptilodus , Ptiloedaspis , Ptilofenestella , Ptilofenestella , Ptiloglossa , Ptiloglossidia , Ptilogonatidae , Ptilogonia , Ptilogonys , Ptilogyna , Ptilomacra , Ptilomyia , Ptilomyiopsis , Ptilomymar , Ptilomyoides , Ptilona , Ptilonesia , Ptilonia , Ptiloniola , Ptilonomia , Ptilonorhynchidae , Ptilonorhynchus , Ptilonyssus , Ptilopachus , Ptilophora , Ptilophora , Ptilophyllodromia , Ptilopodius , Ptilopogon , Ptiloporella , Ptiloporina , Ptiloppia , Ptiloprora , Ptilopsaltis , Ptilopsis , Ptilopsis , Ptilopsylla , Ptilopus , Ptiloria , Ptiloris , Ptilorrhoa , Ptilosarcus , Ptiloscola , Ptilosphen , Ptilostemon , Ptilosticha , Ptilostomis , Ptilostomus , Ptilostonychia , Ptilostreptus ,

Ptilota C.Agardh, 1817[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae → Ptiloteae

Tribus Ptiloteae Cramer, 1863[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae

Ptilothamnion Thuret, 1863[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae

Ptilothamnionopsis P.S.Dixon[uredi | uredi kôd]

Plantae → Rhodophyta → Florideophyceae → Ceramiales → Wrangeliaceae

Ptilothrix Smith, 1853[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hymenoptera → Apoidea → Apidae

Ptilothrix K.L. Wilson[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Poales → Cyperaceae Ptilothyris , Ptilotophallos , Ptilotrigona , Ptilotrypa , Ptilotrypina , Ptilura , Ptilurodes ,

Ptin[uredi | uredi kôd]

Ptinella , Ptinidae , Ptinocida , Ptinus , Ptinus ,

  1. Ptinella

Ptinidae[uredi | uredi kôd]

BostrichoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Ptinus[uredi | uredi kôd]

  1. Ptinus agnatus
  2. Ptinus alternatus
  3. Ptinus barberi
  4. Ptinus bicinctus
  5. Ptinus bimaculatus
  6. Ptinus caelebs
  7. Ptinus californicus
  8. Ptinus clavipes
  9. Ptinus cognatus
  10. Ptinus concurrens
  11. Ptinus constrictus
  12. Ptinus eximius
  13. Ptinus fallax
  14. Ptinus falli
  15. Ptinus feminalis
  16. Ptinus fur
  17. Ptinus gandolphei
  18. Ptinus hystrix
  19. Ptinus interruptus
  20. Ptinus latro
  21. Ptinus longivestis
  22. Ptinus mitchelli
  23. Ptinus paulonotatus
  24. Ptinus prolixus
  25. Ptinus quadrimaculatus
  26. Ptinus raptor
  27. Ptinus strangulatus
  28. Ptinus tectus
  29. Ptinus texanus
  30. Ptinus tuberculatus
  31. Ptinus tumidus
  32. Ptinus variegatus
  33. Ptinus vegrandis
  34. Ptinus verticalis
  35. Ptinus villiger

PtinidaeBostrichoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Ptio[uredi | uredi kôd]

Ptiolina , Ptiolinites ,

Ptis[uredi | uredi kôd]

Ptisciana[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Noctuoidea → Nolidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Pt