Dodatak:Popis vrsta:Rue

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Ruegeria , Ruellia , Ruesticyrtiidae , Ruesticyrtium ,

Rueg[uredi VE | uredi]

Ruegeria Uchino et al., 1999 emend. Martens et al., 2006 emend. Yi et al., 2007[uredi VE | uredi]

  1. Ruegeria atlantica (Rüger and Höfle, 1992) Vandecandelaere et al., 2008
  2. Ruegeria faecimaris Oh et al., 2011
  3. Ruegeria halocynthiae Kim et al., 2012
  4. Ruegeria lacuscaerulensis (Petursdottir and Kristjansson, 1999) Yi et al., 2007 emend. Vandecandelaere et al., 2008
  5. Ruegeria marina Huo et al., 2011
  6. Ruegeria mobilis Muramatsu et al., 2007 emend. Vandecandelaere et al., 2008
  7. Ruegeria pomeroyi (González et al., 2003) Yi et al., 2007 emend. Vandecandelaere et al., 2008
  8. Ruegeria scottomollicae Vandecandelaere et al., 2008

Bacteria → Proteobacteria → Alphaproteobacteria → Rhodobacterales → Rhodobacteraceae

Ruel[uredi VE | uredi]

Ruellia L., 1753[uredi VE | uredi]

  1. Ruellia acutangula Nees
  2. Ruellia adenocalyx Lindau
  3. Ruellia adenostachya Lindau
  4. Ruellia affinis (Schrad.) T.Anderson
  5. Ruellia albiflora Fernald
  6. Ruellia albopurpurea Benoist
  7. Ruellia amabilis S. Moore
  8. Ruellia amoena Sessé & Moc.
  9. Ruellia anaticollis Benoist
  10. Ruellia angustiflora (Nees) Lindau ex Rambo
  11. Ruellia angustifolia Sw.
  12. Ruellia angustior Lindau
  13. Ruellia ansericollis Benoist
  14. Ruellia anthracina Leonard
  15. Ruellia antiquorum Wassh. & J.R.I. Wood
  16. Ruellia asema Leonard
  17. Ruellia aspera Phillips
  18. Ruellia asperula (Mart. & Nees) Lindau
  19. Ruellia bahiensis (Nees) Morong
  20. Ruellia barbillana Cufod.
  21. Ruellia baurii C.B. Clarke
  22. Ruellia beckii Wassh. & J.R.I. Wood
  23. Ruellia beyrichiana Lindau
  24. Ruellia bignoniiflora S.Moore
  25. Ruellia biolleyi Lindau
  26. Ruellia blanchetiana Lindau
  27. Ruellia blechioides Sw.
  28. Ruellia bolivarensis Wassh.
  29. Ruellia bourgaei Hemsl.
  30. Ruellia brachysiphon (Nees) Hiern
  31. Ruellia brandbergensis Kers
  32. Ruellia breedlovei T.F. Daniel
  33. Ruellia brevifolia (Pohl) C.Ezcurra
  34. Ruellia bulbifera Lindau
  35. Ruellia californica (Rose) I.M. Johnst.
  36. Ruellia campestris (Oerst.) Hemsl.
  37. Ruellia candida (Brandegee) Kobuski
  38. Ruellia capuronii Benoist
  39. Ruellia caracasana (Klotzsch & H.Karst. ex Nees) V.M.Badillo
  40. Ruellia carmenaemiliae Llamozas
  41. Ruellia carnea Balf. f.
  42. Ruellia caroliniensis (J.F. Gmel.) Steud.
  43. Ruellia cearensis Lindau
  44. Ruellia cedilloi Ramamoorthy
  45. Ruellia chamaedrys Lindau
  46. Ruellia chartacea (T. Anderson) Wassh.
  47. Ruellia ciconiicollis Benoist
  48. Ruellia ciliatiflora Hook.
  49. Ruellia ciliosa Pursh
  50. Ruellia colonensis Wassh.
  51. Ruellia comonduensis T.F. Daniel
  52. Ruellia congoensis Benoist
  53. Ruellia consocialis Lindau
  54. Ruellia conzattii Standl.
  55. Ruellia cooperi Leonard
  56. Ruellia cordata Thunb.
  57. Ruellia corzoi Tharp & F.A. Barkley
  58. Ruellia costata Lindau
  59. Ruellia currorii T.Anderson
  60. Ruellia curviflora Nees & Mart.
  61. Ruellia cyanea (Nees) T. Anderson
  62. Ruellia davisiorum Tharp & F.A. Barkley
  63. Ruellia decaryi Benoist
  64. Ruellia delascioi Wassh.
  65. Ruellia densa Hieron.
  66. Ruellia dequairei Benoist
  67. Ruellia detonsa Benoist
  68. Ruellia dielsii Mildbr.
  69. Ruellia diffusa (Nees) Griseb.
  70. Ruellia dipteracanthus (Nees) Hemsl.
  71. Ruellia discifolia Oliv.
  72. Ruellia dissidens Benoist
  73. Ruellia dissitifolia (Nees) Hiern
  74. Ruellia diversifolia S.Moore
  75. Ruellia dolichosiphon Wassh. & J.R.I. Wood
  76. Ruellia donnell-smithii Leonard
  77. Ruellia drummondiana (Nees) A. Gray
  78. Ruellia drushelii Tharp & F.A. Barkley
  79. Ruellia elegans Poir.
  80. Ruellia epallocaulos Leonard ex C. Ezcurra & Wassh.
  81. Ruellia erythropus (Nees) Lindau
  82. Ruellia eumorphantha Lindau
  83. Ruellia eurycodon Lindau
  84. Ruellia exilis McDade & E. Tripp
  85. Ruellia exostemma Lindau
  86. Ruellia exserta Wassh. & J.R.I. Wood
  87. Ruellia fiherenensis Benoist
  88. Ruellia filicalyx Lindau
  89. Ruellia floribunda Hook.
  90. Ruellia foetida Willd.
  91. Ruellia foliosepala T.F. Daniel
  92. Ruellia fruticosa Sessé & Moc. ex DC.
  93. Ruellia fulgens (Bremek.) E. Tripp
  94. Ruellia fulgida Andrews
  95. Ruellia geminiflora Kunth
  96. Ruellia geniculata (Nees) Benoist
  97. Ruellia glischrocalyx Lindau
  98. Ruellia golfodulcensis Durkee
  99. Ruellia gracilis Rusby
  100. Ruellia guerrerensis T.F.Daniel
  101. Ruellia haenkeana (Nees) Wassh.
  102. Ruellia hapalotricha Lindau
  103. Ruellia harveyana Stapf
  104. Ruellia heterosepala Benoist
  105. Ruellia hirsutoglandulosa (Oerst.) Hemsl.
  106. Ruellia hookeriana (Nees) Hemsl.
  107. Ruellia humboldtiana (Nees) Lindau
  108. Ruellia humifusa (Oerst.) Hemsl.
  109. Ruellia humilis Nutt.
  110. Ruellia hybrida Pursh
  111. Ruellia hygrophila Mart.
  112. Ruellia hygrophiloides (Nees) Hemsl.
  113. Ruellia hypericoides (Nees) Lindau
  114. Ruellia indecora Benoist
  115. Ruellia inflata Rich.
  116. Ruellia intermedia Leonard
  117. Ruellia inundata Kunth
  118. Ruellia jaliscana Standl.
  119. Ruellia japurensis Mart.
  120. Ruellia jimulcensis Villarreal
  121. Ruellia jussieuoides Schltdl.
  122. Ruellia kleinii C.Ezcurra & Wassh.
  123. Ruellia lactea Cav.
  124. Ruellia lanatoviscosa (Nees) Hemsl.
  125. Ruellia lasiostachya Leonard
  126. Ruellia latisepala Benoist
  127. Ruellia laxa (Nees) Lindau
  128. Ruellia leptosepala Benoist
  129. Ruellia leucantha Brandegee
  130. Ruellia leucobracteatus Durkee
  131. Ruellia liesneri Wassh.
  132. Ruellia linearibracteolata Lindau
  133. Ruellia linifolia Benoist
  134. Ruellia longepetiolata (Oerst.) Hemsl.
  135. Ruellia longifolia (Stocks) T. Anderson
  136. Ruellia longipedunculata Lindau
  137. Ruellia longissima D.N. Gibson
  138. Ruellia longituba D.N. Gibson
  139. Ruellia macrantha Lindau
  140. Ruellia macrophylla Vahl
  141. Ruellia macrosolen Lillo ex C. Ezcurra
  142. Ruellia magniflora C.Ezcurra
  143. Ruellia makoyana Closon
  144. Ruellia malaca Leonard
  145. Ruellia malacophylla C.B. Clarke
  146. Ruellia matagalpae Lindau
  147. Ruellia matudae Leonard
  148. Ruellia maya T.F. Daniel
  149. Ruellia mcvaughii T.F. Daniel
  150. Ruellia megachlamys S. Moore
  151. Ruellia megasphaera Lindau
  152. Ruellia menthoides (Nees) Hiern
  153. Ruellia metallica Leonard
  154. Ruellia metziae Tharp
  155. Ruellia microcalyx (Nees) Lindau
  156. Ruellia mira McDade & E. Tripp
  157. Ruellia misera Benoist
  158. Ruellia molinae D.N. Gibson
  159. Ruellia mollis (Nees) Lindau
  160. Ruellia monanthos (Nees) Bojer ex T. Anderson
  161. Ruellia morongii Britton
  162. Ruellia multifolia (Nees) Lindau
  163. Ruellia neesiana Lindau
  164. Ruellia neoneesiana Wassh.
  165. Ruellia nitens Lindau
  166. Ruellia nitida (Nees) Wassh. & J.R.I. Wood
  167. Ruellia nobilis (S. Moore) Lindau
  168. Ruellia noctiflora (Nees) A. Gray
  169. Ruellia norvegigratiosa McDade & E. Tripp
  170. Ruellia novogaliciana T.F. Daniel
  171. Ruellia nudiflora (Engelm. & A.Gray) Urb.
  172. Ruellia nummularia Benoist
  173. Ruellia oaxacana Leonard
  174. Ruellia occidentalis (A. Gray) Tharp & F.A. Barkley
  175. Ruellia ochroleuca Mart. ex Nees
  176. Ruellia odorata E. Tripp & McDade
  177. Ruellia otaviensis P.G.Mey.
  178. Ruellia ovalifolia (Oerst.) Hemsl.
  179. Ruellia palmeri Greenm.
  180. Ruellia palustris Durkee
  181. Ruellia paniculata L.
  182. Ruellia parryi A. Gray
  183. Ruellia parva (Nees) Hemsl.
  184. Ruellia parviflora Britton
  185. Ruellia patula Jacq.
  186. Ruellia pauciovulata Benoist
  187. Ruellia pearcei Rusby
  188. Ruellia pedunculata Torr. ex A. Gray
  189. Ruellia pedunculosa (Nees) Lindau
  190. Ruellia peninsularis (Rose) I.M. Johnst.
  191. Ruellia pereducta Standl.
  192. Ruellia petiolaris (Nees) T.F. Daniel
  193. Ruellia phyllocalyx Lindau
  194. Ruellia pilosa (Nees) Pav. ex Nees
  195. Ruellia pinetorum Fernald
  196. Ruellia pittieri Lindau
  197. Ruellia poissonii Benoist
  198. Ruellia praeclara Standl.
  199. Ruellia praetermissa Schweinf. ex Lindau
  200. Ruellia primuloides (T.Anderson ex Benth.) Heine
  201. Ruellia pringlei Fernald
  202. Ruellia prostrata Poir.
  203. Ruellia proxima Lindau
  204. Ruellia pterocaulon Leonard
  205. Ruellia puberula (Leonard) Tharp & F.A.Barkley
  206. Ruellia pulcherrima T.Anderson ex Hemsl.
  207. Ruellia pulverulenta Leonard
  208. Ruellia purshiana Fernald
  209. Ruellia putumayensis Leonard
  210. Ruellia pygmaea Donn. Sm.
  211. Ruellia quadrisepala Benoist
  212. Ruellia rasa Hieron.
  213. Ruellia rauhii Wassh.
  214. Ruellia reitzii Wassh. & L.B.Sm.
  215. Ruellia repens L.
  216. Ruellia rosea (Nees) Hemsl.
  217. Ruellia rubra Aubl.
  218. Ruellia ruiziana (Nees) Lindau
  219. Ruellia runyonii Tharp & F.A. Barkley
  220. Ruellia saccata Schmidt-Leb. & E. Tripp
  221. Ruellia saccifera Benoist
  222. Ruellia saeri Llamozas
  223. Ruellia salmeronensis Llamozas
  224. Ruellia sanguinea Griseb.
  225. Ruellia sarukhaniana Ramamoorthy
  226. Ruellia schaueriana (Nees) Lindau
  227. Ruellia schlechtendaliana (Nees) Hemsl.
  228. Ruellia sessilifolia Lindau
  229. Ruellia simplex C.Wright
  230. Ruellia sindica Ghafoor & Heine
  231. Ruellia singularis Benoist
  232. Ruellia solitaria Vell.
  233. Ruellia sororia Standl.
  234. Ruellia spatulifolia Benoist
  235. Ruellia spissa Leonard
  236. Ruellia splendidula Lindau
  237. Ruellia sprucei Lindau
  238. Ruellia standleyi Leonard
  239. Ruellia stelligera Benoist
  240. Ruellia stemonacanthoides (Oerst.) Hemsl.
  241. Ruellia stenophylla C.B. Clarke
  242. Ruellia steyermarkii Wassh.
  243. Ruellia strepens L.
  244. Ruellia subcapitata (Nees) Hemsl.
  245. Ruellia subringens Lindau
  246. Ruellia succulenta Small
  247. Ruellia tarapotana Lindau
  248. Ruellia terminale (Nees) Wassh.
  249. Ruellia tessmannii Mildbr.
  250. Ruellia togoensis (Lindau) Heine
  251. Ruellia tonduzii Lindau
  252. Ruellia trachyphylla Lindau
  253. Ruellia transitoria Benoist
  254. Ruellia tuberosa L.
  255. Ruellia tubiflora Kunth
  256. Ruellia turbaxensis (Nees) Benth.
  257. Ruellia turbinis Benoist
  258. Ruellia tuxtlensis Ramamoorthy & Hornelas
  259. Ruellia tweediana Griseb.
  260. Ruellia tweedii (Nees) T. Anderson ex Morong & Britton
  261. Ruellia venusta Hance
  262. Ruellia villosa Lindau
  263. Ruellia violacea Aubl.
  264. Ruellia viscidula Mart. ex Schrank
  265. Ruellia willdenoviana (Nees) Lindau ex Rusby
  266. Ruellia woodii C.B. Clarke
  267. Ruellia woolstonii C. Ezcurra
  268. Ruellia wurdackii Wassh.
  269. Ruellia yurimaguensis Lindau

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Acanthaceae

Rues[uredi VE | uredi]

†Porodica Ruesticyrtiidae Kozur and Mostler 1979[uredi VE | uredi]

  1. Annulotriassocampe Kozur 1994
  2. Elbistanium Tekin and Bedi 2007
  3. Nevanellus Kozur and Mostler 1981
  4. Pararuesticyrtium Kozur and Mostler 1981
  5. Paratriassocampe Kozur and Mostler 1994
  6. Pseudotriassocampe Kozur and Mostler 1994
  7. Ruesticyrtium Kozur and Mostler 1979
  8. Striatotriassocampe Kozur and Mostler 1994
  9. Triassocampe Dumitrica et al. 1980
  10. Xiphotheca De Wever 1979
  11. Yeharaia Nakaseko and Nishimura 1979

Chromista → Radiozoa → Polycystina → Nassellaria

Ruesticyrtium Kozur and Mostler 1979[uredi VE | uredi]

  1. Ruesticyrtium coronatum Kozur et al. 2007
  2. Ruesticyrtium georgi Kozur et al. 2007
  3. Ruesticyrtium goczani Kozur and Mostler 1981
  4. Ruesticyrtium latidentatum Kozur et al. 2007
  5. Ruesticyrtium lobatum Kozur et al. 2007
  6. Ruesticyrtium mostleri Kozur et al. 2007
  7. Ruesticyrtium rieberi Kozur and Mostler 1979 tipična

Chromista → Radiozoa → Polycystina → Nassellaria → Ruesticyrtiidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Dodatak:Popis taksona:Ru