Dodatak:Popis zelenih alga, C

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ca[uredi VE | uredi]

  • Caespitella Vischer, 1933
  • Callipsygma J.Agardh, 1887
  • Callisphenus Høeg
  • Calomena J.E.Gray, 1866
  • Capsosiphon Gobi, 1879
  • Capsosiphonaceae V.J. Chapman, 1952
  • Carpathea O.Dragastan
  • Carpathocodium O.Dragastan, 1985
  • Carteria Diesing, 1866
  • Carteriaceae Pascher
  • Catena Chodat, 1900
  • Catenococcus F.Hindák, 1977
  • Catenocystis F.Hindák, 1988
  • Caulerpa
  • Caulerpa J.V. Lamouroux, 1809
  • Caulerpaceae
  • Caulerpaceae Kützing, 1843
  • Caulerpales
  • Caulerpella
  • Caulerpella Prud’homme van Reine & Lokhorst, 1992
  • Caulodendron A.Comas, 1992

Ce[uredi VE | uredi]

  • Cecidochloris Skuja, 1948
  • Cedercreutziella Vischer, 1960
  • Centromonas
  • Cephaleuros Kunze ex E.M.Fries, 1832
  • Cephalomonas Higinbotham, 1942
  • Cerasterias Reinsch, 1867

Ch[uredi VE | uredi]

  • Chaetetes
  • Chaetochloris Pascher & Korshikov, 1932
  • Chaetocladiella C.Meyer & A.P.Skabichevskij, 1968
  • Chaetocladus R.P.Whitfield
  • Chaetomnion Skuja, 1937
  • Chaetomorpha Kützing, 1845
  • Chaetonella Schmidle, 1901
  • Chaetonema Nowakowski, 1876
  • Chaetonemopsis L.Gauthier-Lièvre, 1954
  • Chaetopeltidaceae G.S. West, 1904
  • Chaetopeltidales
  • Chaetopeltis
  • Chaetopeltis Berthold, 1878
  • Chaetophora Schrank, 1783
  • Chaetophoraceae Greville, 1824
  • Chaetophorales
  • Chaetosiphon Huber, 1893
  • Chaetosiphonaceae
  • Chaetosiphonaceae Blackman & Tansley, 1902
  • Chalarodora Pascher
  • Chalmasia Solms-Laubach, 1895
  • Chamaedoris Montagne, 1842
  • Chamaetrichon D.D.Tupa, 1974
  • Characiaceae
  • Characiella Schmidle, 1902
  • Characiellopsis M.O.P.Iyengar, 1975
  • Characiochloridaceae
  • Characiochloris Pascher, 1927
  • Characiopodium G.L.Floyd & S.Watanabe, 1993
  • Characiosiphon Iyengar, 1936
  • Characiosiphonaceae
  • Characium Braun ex Kützing, 1849
  • Chauvinia
  • Chlainomonas H.R.Christen, 1959
  • Chlamydoblepharis Franzé, 1894
  • Chlamydocapsa Fott, 1972
  • Chlamydomonadaceae
  • Chlamydomonadales
  • Chlamydomonadopsis B.Fott, 1972
  • Chlamydomonas Ehrenberg, 1833
  • Chlamydonephris H.Ettl & O.Ettl, 1959
  • Chlamydophacus J.Massart, 1901
  • Chlamydopodium Ettl & Komárek, 1982
  • Chlamydosphaera L.A.Shkorbatov
  • Chloracervus P.J.L.Dangeard, 1966
  • Chlorangiella De Toni, 1889
  • Chlorangiellaceae
  • Chlorangiogloea Korshikov, 1953
  • Chlorangiopsidaceae
  • Chlorangiopsis Korshikov, 1932
  • Chloranomala Mitra, 1950
  • Chlorcorona Fott, 1967
  • Chlorella M.Beijerinck, 1890
  • Chlorellaceae Brunnthaler, 1913
  • Chlorellales
  • Chlorellales incertae sedis
  • Chloremys Pascher, 1940
  • Chlorepithema Pascher, 1940
  • Chlorhormidium B.Fott, 1960
  • Chlorobrachis Korshikov, 1925
  • Chloroceras Schiller, 1927
  • Chlorochytriaceae
  • Chlorochytrium Cohn, 1872
  • Chloroclados Sonder, 1871
  • Chlorocladus
  • Chloroclonium Borzì, 1895
  • Chlorococcaceae
  • Chlorococcum Meneghini, 1842
  • Chlorocorona Fott
  • Chlorocystidaceae
  • Chlorocystidales
  • Chlorocystis L.Reinhard, 1885

Porodica Chlorodendraceae Oltmanns, 1904[uredi VE | uredi]

  1. Ecballocystopsis Iyengar, 1933
  2. Prasinocladus Kuckuck, 1894
  3. Scherffelia Pascher, 1911
  4. Tetraselmis F.Stein, 1878

Chlorophyta → Prasinophyceae → Chlorodendrales

Red Chlorodendrales Melkonian, 1990[uredi VE | uredi]

Chlorophyta → Prasinophyceae

  • Chlorodendrophyceae
  • Chlorodesmis Harvey & Bailey, 1841
  • Chlorogonium Ehrenberg, 1837
  • Chlorohippotes R.H.Thompson ex R.H.Thompson & P.Timpano, 1984
  • Chloroidium Nadson, 1906
  • Chlorojackia R.Nielsen & J.A.Correa, 1988
  • Chlorokremys Wujek & Thompson, 2008
  • Chlorolobion Korshikov, 1953
  • Chloromonas Gobi, 1899-1900
  • Chloronephris Pascher & Jahoda, 1928
  • Chloronomala Mitra, 1950
  • Chloroparva Somogyi, Felfoldi & Voros, 2011
  • Chloropelta Tanner, 1980
  • Chlorophyceae

Razred Chlorophyceae Wille, 1884[uredi VE | uredi]

Plantae → Chlorophyta

  • Chlorophyceae incertae sedis
  • Chlorophysema Pascher, 1927

Koljeno Chlorophyta Pascher, 1914[uredi VE | uredi]

Plantae

Chlorophyta incertae sedis[uredi VE | uredi]

  • Chloroplana Gollerbach, 1936
  • Chloropteridella P.C.Silva, 1970
  • Chlorosarcina Gerneck
  • Chlorosarcinaceae Bourrelly ex Groover & Bold, 1969
  • Chlorosarcinopsis Herndon, 1958
  • Chlorosphaeropsis Vischer, 1933
  • Chlorotetraedron F.J.MacEntee, H.C.Bold & P.A.Archibald, 1978
  • Chlorotetras Gerneck, 1907
  • Chlorothrix Y.Berger-Perrot, 1982
  • Chlorotriangulum Kufferath, 1914
  • Chlorotylium Kützing, 1843
  • Chodatella Lemmermann
  • Chodatellopsis Korshikov, 1953
  • Chodatia E.Kol, 1934
  • Chondrosphaera Skuja, 1964
  • Choreoclonium Reinsch, 1876
  • Choricystis (Skuja) Fott, 1976
  • Chromochloris Kol & F.Chodat, 1934
  • Chromopeltis P.F.Reinsch, 1875

Cl[uredi VE | uredi]

  • Cladocephalus M.A.Howe, 1905
  • Cladogonium H.Hirose & M.Akiyama, 1971
  • Cladophora Kützing, 1843
  • Cladophoraceae Wille, 1884
  • Cladophorales
  • Cladophorella F.E.Fritsch, 1944
  • Cladophoropsis Børgesen, 1905
  • Cladostroma Skuja, 1937
  • Cloniophora L.H.Tiffany, 1936
  • Cloniophoraceae
  • Closteridium Reinsch, 1888
  • Closteriococcus W.Schmidle, 1905
  • Closteriopsis Lemmermann, 1899

Co[uredi VE | uredi]

  • Coccobotrys Chodat, 1913
  • Coccomonas Stein, 1878
  • Coccomyxa Schmidle, 1901
  • Coccomyxaceae Smith, 1933

Coccopterum P.C.Silva[uredi VE | uredi]

Chlorophyta → Prasinophyceae → Pyramimonadales → Pyramimonadaceae

  • Coccothrix P.A.Broady & G.M.Lokhorst, 2000
  • Codiaceae
  • Codiaceae Kützing, 1843
  • Codiales
  • Codiolaceae
  • Codiolales
  • Codiolum A.Braun, 1855
  • Codium
  • Codium Stackhouse, 1797
  • Coelastreae
  • Coelastrella Chodat, 1922
  • Coelastroideae
  • Coelastropsis B.Fott & T.Kalina, 1979
  • Coelastrum Nägeli, 1849
  • Coenobotrys I.Kostikov, T.Darienko, A.Lukesová & L.Hoffmann
  • Coenochloris Korshikov, 1953
  • Coenococcus Korshikov, 1953
  • Coenocystis Korshikov, 1953
  • Coenodispora I.Kostikov, T.Darienko, A.Lukesová & L.Hoffmann, 2002
  • Coenolamellus A.I.Proshkina-Lavrenko, 1966
  • Cohniella Schröder, 1897
  • Coleochlamys Korshikov, 1953
  • Collinsiella Setchell & Gardner, 1903
  • Collinsiellaceae Chihara, 1967
  • Collinsiellopsis Chihara, 1967
  • Colonella
  • Comasiella E.Hegewald, M.Wolf, A.Keller, Friedl & Krienitz, 2010
  • Confervites Brongniart
  • Conipora
  • Coniporella J.-C.Fischer & Thierry
  • Connexia Kochansky-Devidé
  • Conococcus H.J.Carter
  • Conodictyum Graf G. zu Münster ex G.A.Goldfuss, 1829
  • Conradia Kufferath, 1914
  • Conradimonas Kufferath, 1954
  • Conjugate
  • Copelandosphaera (Shaw) Printz
  • Corbierea P.-A.Dangeard, 1888
  • Coronastrum R.H.Thompson, 1938
  • Corradoria
  • Corradoria V.B.A.Trevisan, 1849
  • Costatochloris H.Ettl & O.Ettl, 1959

Cr[uredi VE | uredi]

  • Crassikamaena P.L.Brenckle, 1985
  • Craterospermum A.Braun, 1855
  • Crenacantha Kützing, 1843
  • Cribrokamaena P.L.Brenckle, 1985
  • Crucigenia Morren, 1830
  • Crucigeniopsis F.Hindák, 1984
  • Crucigloea C.J.Soeder, 1978
  • Crustomastix T.Nakayama, M.Kawachi & I.Inouye, 2000
  • Cryococcus Kol & F.Chodat, 1934
  • Cryocystis E.Kol
  • Cryodactylon R.Chodat

Ct[uredi VE | uredi]

  • Ctenocladaceae
  • Ctenocladus Borzì, 1883
  • Ctenocladus Borzì, 1883

Cu[uredi VE | uredi]

  • Cuneatochara L.Ya.Saidakovsky, 1944

Cy[uredi VE | uredi]

  • Cyanochaete Gobi
  • Cyanoptyche Pascher, 1929
  • Cylindrocapsa Reinsch, 1867
  • Cylindrocapsaceae
  • Cylindrocapsopsis M.O.P.Iyengar, 1957
  • Cylindrocelis Hindák, 1988
  • Cylindromonas Hansgirg, 1888

Cymbomonas J.Schiller, 1913[uredi VE | uredi]

Chlorophyta → Prasinophyceae → Pyramimonadales → Pyramimonadaceae

  • Cymopolia J.V.Lamouroux, 1816
  • Cystomonas Ettl & Gaertner, 1987
  • Cystothrix J.E.Gray

Izvori[uredi VE | uredi]