Dorotea Bagarić

Izvor: Wikipedija

Dorotea Bagarić, hrvatsko-američka akademska slikarica, dizajnerica i ilustratorica. Bavi se i glazbom. Osnovnu školu i tri godine gimnazije završila u Novoj Gradišci, potom seli u SAD gdje maturira i završava Studij Fine Arts.[1] na Old Dominion Universityju u Norfolku. U San Franciscu završila poslijediplomski studij i ilustraciju knjiga. Kratkotrajno volontirala u Muzeju azijske umjetnosti u San Franciscu. Sudionica u dvama skupno slikanim muralima: u Gimnaziji Nova Gradiška i za Guvernerovu palaču u Richmondu. Priče, legende i divljina su joj nadahnuće. Slikanjem izražava svoj unutarnji svijet i stanje, te vječno propitivanje. Aktivno se bavi i glazbom koju povezuje sa svojim radom.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. VerbumArhivirana inačica izvorne stranice od 3. ožujka 2018. (Wayback Machine) Dorotea Bagarić (pristupljeno 1. ožujka 2018.)
  2. Radio NG Otvorena izložba Dorotee Bagarić u POU Matija Antun Relković, 3. svibnja 2017. (pristupljeno 3. ožujka 2018.)
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.