Dućan čuda gospodina Magoriuma (2007.)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dućan čuda gospodina Magoriuma
Naslov izvornika Mr Magorium's Wonder Emporium
Redatelj Zach Helm
Producent Richard Gleinstein
James Garavente
Scenarist Zach Helm
Pripovjedač(i) Zach Mills
Glavne uloge Dustin Hoffman
Natalie Portman
Jason Bateman
Zach Mills
Glazba Alexandre Desplat
Aaron Zigman
Snimatelj Roman Osin
Montaža Sabrina Plisco
Steven Weisberg
Scenografija Clive Thomasson
Kostimografija Christopher Hargadon
Studio Mandate Pictures
Walden Media
FilmColony
Distributer 20th Century Fox
Godina izdanja 2007.
Trajanje 95 minuta
Država Flag of Canada.svg Kanada
Flag of the United States.svg SAD
Jezik Engleski
Žanr Obiteljski film
Fantastika
Komedija
Proračun 65 milijuna dolara
Zarada 69.5 milijuna dolara
Sljedeći Dućan čuda gospodina Magoriuma 2
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

Dućan čuda gospodina Magoriuma (eng. Mr Magorium's Wonder Emporium), kanadsko-američka obiteljska fantastična komedija. Radnja filma vrti se oko g. Magoriuma koji posjeduje čarobnu trgovinu igračaka.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Edward Magorium je 243-godišnji starac koji posjeduje čarobnu trgovinu igračaka. Trgovina je čarobna i puna zanimljivih stvari, a njezini djelatnici su pijanistica Molly Mahoney i podrumski stanar Bellini. Eric Applebaum je dječak koji svaki dan boravi u trgovini i ponaša se gotovo kao djelatnik. Prije svoje smrti, Magorium odluči dovesti papire u red, za što će biti zadužen računovođa Henry Weston. Magorium otkrije Westonu da uskoro planira otići, nakon čega zidovi dućana postupno posive od tuge. Za buduću poglavaricu trgovine odabrana je Molly, pa joj Magorium daje čarobnu drvenu kocku kao vodič u životu.

Nakon što Molly posumnja da može voditi dućan, u njemu nastanu nevolje koje Magorium jedva smiri. Na sastanku obznani da će uskoro "otići". Kako bi to spriječila, Molly ga odvodi u bolnicu, a zatim mu pokazuje sve radosti života kako bi ga nagovorila da ostane. Svjestan da o smrti odlučuje Jahve, a ne on, Magorium koristi citat iz tragedije "Kralj Lear" kako bi objasnio jednostavnost umiranja.

Nakon Magoriumove smrti, Molly kukavički odlučuje prodati dućan. Henry dolazi jednog dana srediti papire i slučajno otkrije da Molly ima čarobne moći. Iako je Molly idućeg jutra uvjerena da je to bio sam, Henry je na Ericov nagovor razuvjerava te Molly postane nova voditeljica trgovine igračaka koja je opet vesela, šarena i puna zanimljivih stvari.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]