eSTUDENT

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
eSTUDENT logo

eSTUDENT[1] je neprofitna studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu danas čine studenti mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, broji preko 300 članova, a svake godine iznova organizira preko dvadesetak projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske i regije. Udrugu, projekte, radionice i inicijative vode sami studenti motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz niz projekata, potpora te podizanje kvalitete studija.

Članstvo u udruzi

eSTUDENT jednom godišnje, na početku akademske godine organizira pristupni proces. Prijaviti se mogu studenti sveučilišnog preddiplomskog, dodiplomskog, diplomskog, integralnog preddiplomskog i diplomskog studija, stručnog ekvivalentnog studija ili visokih škola. Učlaniti se mogu svi studenti (redoviti i izvanredni) sa svih fakulteta koji su u mogućnosti biti aktivni u Zagrebu. Svaki eSTUDENT na kraju akademske godine dobiva eSTUDENT certifikat koji dokazuje njegovo članstvo i aktivnosti u Udruzi.

Grupe unutar udruge[uredi VE | uredi]

U eSTUDENTu postoji 8 skupina koje se sastoje od jednog ili više timova.

Skupina zajednica (community)[uredi VE | uredi]

Društveno odgovorno poslovanje[uredi VE | uredi]

Tim za društveno odgovorno poslovanje (DOP) tijekom cijele akademske godine provodi niz projekata kojima potiče studente, ali i zajednicu na humanitarnost, empatiju i prosocijalno ponašanje. Organiziranjem različitih projekata kao što su jednodnevni izleti u domove/ustanove te humanitarnog malonogometnog turnira “Kopačka solidarnosti”, žele ostvariti pozitivan učinak na društvo te se osvrnuti na one skupine ljudi kojima je pomoć najpotrebnija.

Članovi ovog tima radom na projektima mogu steći vrlo vrijedna iskustva i poznanstva te naučiti iznositi svoje ideje kako bi doprinijeli što boljem izvođenju projekata. Osim toga, svi članovi imaju priliku izravno komunicirati s partnerima te tako poboljšati svoje komunikacijske, ali i organizacijske te druge poslovne vještine.

Kultura i zdravlje

Tim se bavi organiziranjem raznovrsnih radionica, predavanja i kulturnih manifestacija. Glavni projekti koje rganiziraju su Mozak voli zdravo i Tjedan Afrike.

Popularizacija znanosti[uredi VE | uredi]

Glavni projekt tima je Znanost za sve, a kao glavni cilj imaju kroz edukativno-zabavne radionice objasniti i približiti znanstvene teme djeci potičući ih na razmišljanje, istraživanje i vlastitu kreativnost. Radionicama obilaze škole u Zagrebu i okolici te mnogobrojne znanstvene manifestacije na kojima dopiru do velikog broja djece i nastoje već kod onih najmanjih pobuditi interes za znanošću.

Rad našeg tima obuhvaća brojna znanstvena područja; od biologije i kemije pa do robotike; stoga svaki član ima priliku kreativno se izraziti i realizirati vlastite ideje čime može poboljšati postojeće radionice, ali i okušati se u stvaranju novih. Sve se odrađuje timskim radom i suradnjom uz međusobno nadopunjavanje i podršku.

Poslovno savjetovanje[uredi VE | uredi]

Članovi tima putem internih edukacija, radionica te suradnje s akademskom zajednicom i poslovnim sektorom stječu vještine strateškog, taktičkog i operativnog planiranja koje im kasnije pomažu u rješavanju poslovnih slučajeva. Stečeno znanje pomaže im u rješavanju problema klijenata kojima se nude usluge besplatnog poslovnog savjetovanja u različitim područjima poput financija, marketinga, menadžmenta, revizije, odnosa s javnošću te drugih. Kako bi se istaknuli te postali prepoznatljivi djeluju kao „Consulting team URED“. Nadalje, kroz organizaciju niza internih radionica, edukacija i predavanja članovi dobivaju iskustvo u poslovnoj komunikaciji, organizaciji događaja i poslovnom pristupu rješavanja problema.

Skupina financije[uredi VE | uredi]

Računovodstvo i financije[uredi VE | uredi]

Računovodstvo i financije je tim koji vodi brigu o novcu kojim raspolaže udruga. Odgovorni, precizni i marljivi članovi tima bave se izradom budžeta, knjiženjem računa te sastavljanjem izvještaja. Također organiziraju projekt „Financial Week“ u sklopu kojeg se održavaju zanimljiva predavanja i radionice.

Skupina informacijske tehnologije[uredi VE | uredi]

Informacijske tehnologije (IT)[uredi VE | uredi]

IT je tim koji pruža tehničku i informacijsku potporu cijeloj Udruzi. Članovi tima imaju priliku prisustvovati radionicama i predavanjima iz raznih područja računarstva te se okušati u izradi i održavanju web aplikacija i ostalih programskih sustava koje udruga koristi. Osim programskih vještina, usavršavaju i svoje komunikacijske i socijalne vještine.

Skupina ljudski potencijali[uredi VE | uredi]

Druženja

Tim druženja brine o upoznavanju i povezivanju članova kroz organizaciju Casual druženja, Partya i Teambuidlinga. Atmosfera u Udruzi mora biti na najvišem nivou, a oni su tu da postave nove granice dobroga druženja!

Edukacije i treninzi

Tim Edukacije i treninzi dio je Ljudskih potencijala u eSTUDENTu zadužen za interni prijenos znanja. Glavni zadatak im je pomoći članovima Udruge da vježbaju i unapređuju svoje vještine prezentiranja i komuniciranja, upravljanja vremenom i slično. Članovi tima imaju prilika naučiti više o tome što znače meke vještine (soft skills) te raditi na njima i razvijati ih kroz držanje interaktivnih edukacija za više od 300 studenata!

Evaluacije

S obzirom na to da članovi čine temelj Udruge, zadatak tima je osluškivati njihove potrebe i pratiti razvoj svakog pojedinog člana kroz dva sustava praćenja, SUPRACH i SUPRAZ. Time potičemo pozitivne promjene u Udruzi, u skladu s potrebama članova. Osim toga, tim organizira edukativna predavanja i radionice, a kako bi svi bili obaviješteni o događanjima i prilikama u Udruzi rade interni Newsletter te putem baze, vode računa o svim aktivnostima na kojima članovi imaju prilike sudjelovati.

Skupina marketing[uredi VE | uredi]

Marketing[uredi VE | uredi]

Uloga tima je prezentacija svih projekata eSTUDENTa, ali i same Udruge na najbolji mogući način kroz splet offline i online kampanja. Radom u marketing timu članovi dobivaju priliku razvijati vlastite ideje, voditi društvene mreže s više tisuća fanova te naučiti funkcionirati u timu.

Multimedija[uredi VE | uredi]

Tim za multimediju odgovoran je za fotografiranje i snimanje svih događaja eSTUDENTa, od predavanja i radionica, do druženja i izlazaka.

Vizualne komunikacije[uredi VE | uredi]

Tim Vizualne komunikacije tijekom cijele godine oblikuje veliki broj raznih formata tiskanih i digitalnih promotivnih materijala kojima se Udruga i projekti predstavljaju javnosti i ciljanoj skupini na originalan i kreativan način.

Skupina natjecanja[uredi VE | uredi]

App Start Contest[uredi VE | uredi]

App Start Contest je edukativno natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. Članovi tima, kao organizatori, imaju priliku biti dio ICT sektora u Hrvatskoj.

Case Study Competition[uredi VE | uredi]

Tim studentima nudi mogućnost sudjelovanja u organizaciji natjecanja kojem je cilj spojiti gospodarsku i akademsku zajednicu na obostrano zadovoljstvo. Glavni zadatak članova tima je biti dobra i kvalitetna poveznica između sudionika i partnera te organizacija i osmišljavanje svih aktivnosti vezanih uz projekt.

Elektroboj[uredi VE | uredi]

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Tim okuplja ambiciozne i poduzetne studente koji organiziraju natjecanje, te brojna predavanja i radionice u sklopu natjecanja.

Moot Court Croatia[uredi VE | uredi]

MCC tim bavi se organizacijom i provedbom Moot Court Croatia, natjecanja u obliku simuliranog suđenja u kojem timovi studenata, uz pomoć mentora, pronalaze najbolja rješenja za zadani hipotetski pravni slučaj. Tim organizira i koordinira sve aspekte natjecanja od promocije i prijava studenata sa svih pravnih fakulteta u RH do same završnice.

Mozgalo[uredi VE | uredi]

Mozgalo je tim koji čini skup studenata zainteresiranih za Big Data, data mining i prediktivnu analizu koji organiziraju natjecanje Mozgalo . Pojmovi kao što su Big Data, data mining i sl. odnose se na pronalaženje korisnih informacija iz velikih količina podataka pomoću tehnika strojnog učenja, statističkih metoda i analitičkog razmišljanja.

Smartup[uredi VE | uredi]

Članovi organizacijskog tima Smartup natjecanja bave se event managmentom, marketingom vizualnim komunikacijama i poslovnom korespondencijom, a sve u svrhu što bolje promocije samog natjecanja među studentskom populacijom, poslodavcima i članovima akademske zajednice. Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje.

Vizionar[uredi VE | uredi]

Članovi tima organiziraju Vizionar, najveće studentsko natjecanje u dizajnu namijenjeno ne samo profesionalcima, nego i amaterima, svima kreativnog duha. Kroz provedbu natjecanja, članovi tima stječu iskustvo u organizaciji projekata, razvijaju svoje komunikacijske vještine kroz komunikaciju sa studentima i partnerskim poduzećima te surađuju s predstavnicima najuglednijih agencija za oglašavanje u Hrvatskoj.

Skupina odnosi s javnošću[uredi VE | uredi]

Event management[uredi VE | uredi]

Ovaj tim ima široko područje rada: od kontaktiranja sponzora, pisanja govora do pronalaska prostora i voditelja događaja. Članovi svoju kreativnu stranu mogu izraziti osmišljavajem i izradom dekoracija za uređenje prostora. Osim organiziraja događaja za druge timove u Udruzi, tim za Event Mangement organizira i svoja dva samostalna eventa te članovi imaju priliku naučiti organizirati veliki događaj, od početka do kraja.

Odnosi s javnošću (PR)[uredi VE | uredi]

Odnosi s javnošću je tim koji se bavi vanjskom i unutarnjom komunikacijom u eSTUDENTu. Unutarnja komunikacija obuhvaća sve timove i njihove projekte, kao i organizaciju komunikacije između svih sastavnica Udruge. Vanjska komunikacija tima za odnose s javnošću uključuje cjelokupnu zajednicu studenata, suradnika i poslovnih partnera.

Skupina starter[uredi VE | uredi]

Izlet na buduće radno mjesto

Tim radi na nekoliko projekata kojima je cilj povezivanje studenata i budućih poslodavaca. Članovi imaju priliku poboljšati svoje poslovne vještine kroz organizaciju Izleta na buduće radno mjesto. Tijekom godine posjeti se organiiziraju u neke od najpoželjnijih hrvatskih poduzeća kako bi studente upoznali s radnim okruženjem, atmosferom i radnim zadacima koji ih tamo očekuju. Jedan od glavnih projekata je i Business Matchmaker na kojem prestižna poduzeća daju šansu studentima da im se predstave u par minuta i steknu iskustvo poslovnog intervjua. Kroz takav projekt članovi uče implementirati svoje ideje te se suočiti s izazovima u organizaciji projekta.

Starter sustav[uredi VE | uredi]

Kroz interaktivne radionice članovi usvajaju znanja koja koriste tijekom cijele godine, izravno komuniciraju s više od sto poduzeća koja na dnevno bazi šalju oglase za posao, konferencije, stipendije te edukativne radionice koji se kroz Starter sustav prosljeuju dirktno zainteresiranim studentima.

Zlatni indeks

Studentska populacija nagrađuje poduzeća koja ulaganjem svog truda, novca i vremena kontinuirano doprinose stvaranju budućih karijera mnogih studenata. Poslovnu komunikaciju, dogovaranje partnerstva i samo organiziranje ceremonije članovi tima uče, a zatim vrlo brzo i primijenjuju u konkretnim situacijama. Spomenuta ceremonija je, uz Dan povjerenstva, konačni rezultat rada tima tijekom gotovo cijele godine. Usporedno uz organizaciju Zlatnog indeksa tim se bavi i izradom Starter priručnika za zapošljavanje.

Projekti eSTUDENTa[uredi VE | uredi]

U okviru udruge, na inicijativu studenata, pokrenuto je više uspješnih projekata.

Izlet na buduće radno mjesto (IBRM)[uredi VE | uredi]

Izlet na buduće radno mjesto omogućuje druženje s potencijalnim poslodavcem. Namijenjeno je onima koji se pitaju kako izgleda prosječan dan zaposlenika u njihovom poduzeću iz snova i što oni očekuju od svog idealnog kandidata, onima koji žele ostaviti dobar dojam na poslodavca već za vrijeme studiranja. Studenti imaju priliku saznati sve što ih zanima na licu mjesta, u poduzeću i to od poduzeća. Zaposlenici će im dočarati svakodnevnu radnu atmosferu, a njihovo iskustvo pomoći će im u daljnjem studentskom životu, ali i kasnije.

Starter konferencija[uredi VE | uredi]

Starter konferencija vodeća je studentska konferencija o zapošljavanju mladih. Već dugi niz godina, eSTUDENT okuplja predstavnike ljudskih potencijala vodećih poduzeća u Republici Hrvatskoj kako bi svim zainteresiranim studentima prenijeli praktična znanja i uputili ih kako se što bolje pripremiti za tržište rada. Konferencija se organizira na svim većim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu i uključuje sve industrije. Izrazito je interaktivnog karaktera, omogućuje studentima da odgovore na sva pitanja dobiju na licu mjesta te osobno upoznaju ljude koji će ih sutra intervjuirati.

Starter Subota

Starter Subota projekt je uz kojega nastojimo u jednome danu, kroz interaktivne radionice izrade životopisa, selekcijskog testiranja te selekcijskog intervjua, predstaviti studentima što je sve potrebno prilikom stupanja na tržište rada te na koji način se istaknuti među ostalim kandidatima. Kako osigurati da tvoj CV ne bude bačen u kantu za smeće? Saznaj na starter suboti! Detalji čine razliku, a mi ćemo ti pomoći da presude u tvoju korist!

Starter sustav[uredi VE | uredi]

Najsuvremenija tehnološka i programerska rješenja omogućila su nam da svakom studentu koji traži praksu, pripravništvo ili zaposlenje ponudu za posao pošaljemo direktno u elektronski sandučić. Za razliku od klasičnog student servisa gdje studenti traže posao, prijavom u Starter sustav posao pronalazi studente! Prijava na Starter je besplatna, brza i jednostavna, a pruža izravan pristup odličnim poslovima, praksama i stipendijama.

Starter priručnik

U svrhu što bolje pripreme studenata za tržište rada, eSTUDENT krajem svake akademske godine izdaje Starter priručnik koji sadrži mnoštvo profesionalnih savjeta i trikova kako što bolje napisati životopis, kako se pripremiti za intervju te kako dobiti posao iz snova! Starter priručnik bavi se aktualnim temama i prati najnovije trendove na tržištu rada. U Priručniku je predviđeno i područje u kojem poželjni poslodavci imaju priliku predstaviti svoje poduzeće i reći najvažnije o svom selekcijskom procesu i mogućnostima rasta koje pružaju.

Zlatni indeks[uredi VE | uredi]

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire. Nagradu dobivaju poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata te su svojim sredstvima omogućila kvalitetnije obrazovanje i povezivanje studenata sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom.

Ocjenjivanje poduzeća vrši se od strane samih studenata, a glavni cilj ovog projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.


Financial Week

Financial Week tjedan je prikazivanja zabavne strane financija! Ovo je projekt edukativnog karaktera koji kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što (ne) znamo o financijama. Posjeti institucijama koje su povezane uz ovaj sektor omogućavaju izravan uvid u svakodnevnicu njihovog posla!

Kopačka solidarnosti[uredi VE | uredi]

Kopačka solidarnosti humanitarni je malonogometni turnir potaknut od strane studenata koji su svojim primjerom i aktivnim zalaganjem željeli doprinijeti izgradnji osvještenijeg društva. Svrha projekta je kroz sportske aktivnosti ukazati na potrebe djece i mladih u društvu te na taj način poboljšati kvalitetu obrazovanja kako bi svako dijete imalo mogućnost ostvariti svoje potencijale.

Nepotrebno je nekome potrebno[uredi VE | uredi]

Nepotrebno je nekome potrebno je projekt humanitarnog karaktera čiji je cilj prikupiti materijalne potrepštine od onih kojima više nisu potrebne i donirati ih domovima i udrugama koji trebaju pomoć. Prikupljanje stvari odvija se tijekom ožujka svake godine na nekoliko fakulteta, a osim studenata pozvani su da daruju i šira javnost i partneri.

Mozak voli zdravo[uredi VE | uredi]

Mozak voli zdravo posvećen je popularizaciji pravilne prehrane i zdravog načina života. Kroz edukativne radionice, stručna predavanja i natjecanje, mladima su na kreativan način predočene sve pogodnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i, iznimno važne, motivacije. Jednako tako, mladi mogu steći i uvid u jednostavnost zdravog življenja unatoč svim fakultetskim obvezama. Kroz natjecanje se pobuđuje natjecateljski duh u kojem sudionici mogu odmjeriti i svoje kulinarske vještine u pripremi zdravih i brzih studentskih obroka. Cijeli projekt vođen je u suradnji sa stručnjacima iz dotičnog područja.

Vodič za brucoše[uredi VE | uredi]

Vodič za brucoše priručnik je i aplikacija koja olakšava snalažanje u studentskom životu kroz brojne savjete o svemu s čime se novi, ali i stari studenti mogu susresti u toj fazi života kako bi se mogli koncentrirati na ono najvažnije – studiranje!

Znanost za sve[uredi VE | uredi]

Znanost za sve projekt je koji obuhvaća ideje studenata s raznih fakulteta sa zajedničkim ciljem: svoju ljubav za znanost prenijeti mlađim generacijama na zabavan i zanimljiv način. U obliku edukativnih radionica koje osmišljavaju, organiziraju i vode studenti, projekt se odvija po brojnim školama i vrtićima u Zagrebu i okolici te na znanstvenim festivalima diljem Hrvatske. Cilj radionica je potaknuti učenje i djelovanje u STEM polju – zanimanja i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.App Start Contest[uredi VE | uredi]

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inžinjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i znanje, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta podržavaju ih i savjetuju mentori i predstavnici poduzeća. Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je kvalitete ovog natjecanja te mu dodijelio status vještine pod nazivom “Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje” kroz koju studenti mogu osvojiti 4 ECTS boda ako ispune propisane zahtjeve. Natjecanje obiluje brojim edukativnim i zabavnim događajima što je idealna prilika za povezivanje studenata i partnerskih poduzeća. Brojni natjecatelji su upravo sudjelovanjem na App Start Contestu pronašli svoje prvo zaposlenje ili praksu, investitora za svoj startup ili upoznali druge iznimno nadarene studente s kojima danas imaju uspješne tvrtke na svim kontinentima.

Case Study Competition[uredi VE | uredi]

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva namijenjeno studentima različitih područja interesa. Studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni.

Elektroboj[uredi VE | uredi]

Elektroboj je edukativno studentsko natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Cilj natjecanja je potaknuti studente na samostalan rad i učenje o izradi elektroničkih sklopova izvan okvira nastave te razvoj svoje kreativnosti i tehničke stručnosti. Studenti se educiraju kroz predavanja, radionice i mentorstvo te se imaju prilike dokazati pred predstavnicima poduzeća. Studenti se prijavljuju na natjecanje u timovima i zatim predaju tehničku dokumentaciju s opisom i planom izrade svog rješenja. Stručni žiri ocjenuje i odobrava određeni broj dokumentacija timova koji zatim prolaze u drugi krug natjecanja u kojem se izrađuju, uz dodijeljeni budžet, izrađuju rješenja. U finalu natjecanja bira se najbolje rješenje, tj. pobjednički tim koji osvaja bogatu nagradu.

Moot Court Croatia[uredi VE | uredi]

MOOT COURT CROATIA je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Kroz pripreme, natjecatelji stječu vrijedno iskustvo rada u timu, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja. S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.

Mozgalo[uredi VE | uredi]

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od 2 do 4 osobe. Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se područje može smatrati zanimanjem budućnosti.

Smartup[uredi VE | uredi]

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Edukacije natjecatelja usmjerene su na Lean metodologiju jer bi ju Udruga htjela približiti studentskoj populaciji te im na taj način pomoći u razvoju njihovih budućih startupova. Tijekom natjecanja studenti će imati priliku proći kroz razne edukativne radionice i rad s mentorima koji će im pomoći u realizaciji njihove ideje. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva.

Vizionar[uredi VE | uredi]

Vizionar je najveći projekt u Hrvatskoj organiziran kao natječaj za dizajn namijenjen studentskoj populaciji. Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Osim toga, svrha projekta je omogućiti mladim profesionalcima da putem natječaja pokažu svoj talent i stečene vještine te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Ciljevi projekta su povezivanje studenata društvenih i umjetničkih usmjerenja, stvaranje referentnog mjesta za spajanje studenata, mladih profesionalaca i poduzetnika, promicanje dizajna kao elementa uspješnosti i prepoznatljivosti poduzeća, poticanje poduzetničkog duha i proaktivnosti te stvaranje najvećeg studentskog natjecanja iz područja dizajna.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. http://www.estudent.hr Službene stranice eSTUDENTA

https://www.estudent.hr/