Euromasters

Izvor: Wikipedija
Euromasters
Osnivanje1992.
MjestoRotterdam, Nizozemska
Žanr/oviHardcore techno
Gabber
Happy hardcore
Djelatno razdoblje1992.1995.
Producentska kućaRotterdam Records
Bivši članovi (članice)
Paul Elstak
Rob Fabrie
Otto van den Toorn
Vincent Hendriks
Fabian Kruizinga
Rob Christensen

Euromasters je nekadašnji hardcore/gabber sastav osnovan 1992. u Rotterdamu, Nizozemska. 1995. godine, sastav je raspušten.

Povijest[uredi | uredi kôd]

1992. album Alles Naar De Klote je bio jedan od prvih gabber albuma i od toga albuma službeno postoji hardcore techno. Riječ "Euromasters" potječe od imena tornja Euromast u Rotterdamu.

Pjesma "Amsterdam Waar Lech Dat Dan?" tada je bila prva pjesma u amsterdamskom festivalu koja u to vrijeme nije imala tekst. Publika je ubrzo prihvatila pjesmu dok pjesmu nisu objavili u istoimenom albumu par tjedana poslije u kojoj su uvrstili tekst. Ova pjesma je odgovor nizozemskoj javnosti koja uvijek obraća pažnju na Amsterdam, a ne na Rotterdam, no na omotu istoimenog albuma je prikazana karikatura Euromasta (također zaštitnog znaka Rotterdam Recordsa) koji mokri po Amsterdamu čemu simbolično prikazuje sukob između nogometnih klubova AFC Ajaxa i Feyenoord Rotterdama. Njihov zadnji album Hardscore je spomen na odlazak Nizozemske na Svjetsko nogometno prvenstvo u SAD-u 1994. godine, a na omotu tog albuma je prikazana karikatura uništenja nogometne momčadi Njemačke.

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Godina Album
1992. Alles Naar De Klote
1992. Amsterdam Waar Lech Dat Dan?
1993. Oranje Boven
1994. Hardscore

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]