Euronext

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Euronext

Euronext glavna je burza u eurozoni s više od 1.450 izdavatelja koji predstavljaju ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 4.500 milijardi eura, uključujući 25 vodećih dionica koje čine mjerilo Euro Stoxx 50 te nacionalnu i međunarodnu klijentelu.

Euronext upravlja uređenim i transparentnim tržištima gotovine i derivata. Njegova ponuda obuhvaća proizvode kao što su dionice, ETF-ovi, warrant i certifikati, obveznice, vlasnički derivati, robni derivati ​​i indeksi. Euronext također nudi usluge trećim stranama. Euronext upravlja uređenim tržištem, Alternextom i slobodnim tržištem. Stvorila je podružnicu EnterNext, namijenjenu promicanju tržišta dionica za mala i srednja poduzeća. U Portugalu tržišni operater također nudi usluge obračuna i namire / dostave s InterBolsom.

Od 20. lipnja 2014. Euronext je tvrtka koja kotira na vlastitim tržištima u Parizu, Amsterdamu i Bruxellesu, članica je indeksa CAC Mid 60. To je vrhunac nekoliko složenih koraka pokrenutih ponudom preuzimanja od strane ICE i omogućujući Euronextu da se postavi u središte financiranja europskih gospodarstava.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]