Europska škola za menadžment i tehnologiju

Izvor: Wikipedija
ESMT Berlin. The business school founded by business.

Europska škola za menadžment i tehnologiju (EŠMT Berlin), (engl. European School of Management and Technology), je privatna poslovna škola, smještena u Berlinu u Njemačkoj. Osnovana je u listopadu 2002. godine na inicijativu 25 vodećih njemačkih tvrtki i institucija. U svom programu nudi stjecanje magisterija iz poslovnoga upravljanja (MBA), te program tzv. stalnoga (permanentnog) usavršavanja u menadžerstvu i menadžmentu.

Osobitost škole je i u tome što ima vlastiti istraživački odjel specijaliziran za ekonomske analize konkurentnih i regulatornih slučajeva. Rezultati istraživanja objavljivani su u najvažnijim međunarodnim akademskim časopisima te predstavljaju značajni prinos, kako poslovnim zajednicama, tako i samoj nastavi u vidu menadžerskih publikacija i gradiva za t.zv. studije slučajeva. Predavači EŠMT Berlin-a dolaze iz različitih međunarodnih akademskih i strukovnih područjâ djelatnosti.

Rijetka integracija istraživačkoga i praktičnog rada čini EŠMT Berlin istaknutim mjestom stvaranja relevantnoga i inovativnog znanja.

Ustroj[uredi | uredi kôd]

Uprava povjerenika Izvršnoga odbora EŠMT Berlin-a

  • Chairman: Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management, Daimler AG
  • Vice Chairman: Jürgen Fitschen, Senior Advisor (Former CEO), Deutsche Bank AG

Additional members of Board of Trustees:

Upravni odbor EŠMT Berlin-a

  • Predsjednik: Prof. Jörg Rocholl, PhD

Nadzorni odbor EŠMT Berlin-a

Osnivači[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Europska škola za menadžment i tehnologiju