Robert Bosch GmbH

Izvor: Wikipedija
Robert Bosch GmbH
Vrsta društvo s ograničenom odgovornošću
Osnivač(i) Robert Bosch
Sjedište Gerlingen, Njemačka
Pokriveno područje cijeli svijet
Djelatnost(i) inženjerstvo, elektrotehnika
Proizvodi kućanski uređaji, elektronika, sigurnosni sustavi
Prihod 73,12 milijardi USD
Operativni prihod 3,33 milijarde USD
Neto dobit 2,37 milijardi USD
Broj zaposlenih 389 000
Podružnice BOSCH Ltd.
Vlasnik Zaklada Robert Bosch GmbH (92%)
Slogan Invented for life[1]
(Izumljeno za život)

Svi podatci izraženi za 2016. godinu.[1]

Robert Bosch GmbH, poznatija pod skraćenicom Bosch, njemačka je međunarodna korporacija i jedna od vodećih u svijetu u proizvodnji kućanskih uređaja, elektronike i bijele tehnike. Najveći je europski proizvođač autodijelova.[2] Također, bavi se i razvojem sigurnosnih sustava u termotehnologiji i inženjerstvom. Po obliku je društvo s ograničenom odgovornošću (GmbH) i nalazi se u većinskom vlasništvu Zaklade Robert Bosch GmbH (92%).[3]

Zajedno s brojnim drugim njemačkim međunarodnim korporacijama i velikim poduzećima, jedan je od osnivača Europske škole za mendažment i tehnologiju u Berlinu.

Sjedište poduzeća nalazi se u Gerlingenu kraj Stuttgarta.

Razvijeni patenti[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Robert Bosch GmbH Službeno izvješće poslovanja za 2016. godinu u PDF-obliku, assets.bosch.com, 31. ožujka 2017. (pristpljeno 2. prosinca 2017.)
  2. Hrvatska enciklopedija natuknica: Bosch GmbH, struke: ekonomija, www.encikopedija.hr (pristupljeno 2. prosinca 2017.)
  3. Službene stranice Zaklade Robert Bosch GmbH O nama (About Us), www.bosch-stifung.de, arhivirano s izvorne stranice putem Wayback Machine 28. studenog 2015. (pristpljeno 2. prosinca 2017.)
  4. Sveučilište MonashArhivirana inačica izvorne stranice od 14. travnja 2011. (Wayback Machine) Studija "Effectiveness of ABS and Vehicle Stability Control Systems", www.monash.edu

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]