Facundo Arana

Izvor: Wikipedija
Facundo Arana
Facundo Arana
Rodno ime Jorge Facundo Arana Tagle Von Berbard
Rođenje 31. ožujka 1972. (Flag of Argentina.svg Buenos Aires, Argentina)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Facundo Arana (Buenos Aires, 31. ožujka 1972.), argentinski glumac.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Karijera[uredi | uredi kôd]

Facundo Arana je u dobi od 15 godina, na prijateljev nagovor, otišao na tečaj glume. Nedugo nakon toga, dijagnosticiran mu je rak. Tijekom 1989.-e godine, Arana se borio sa zloćudnom bolesti, i liječio se sve do 1994.-e, kada su mu liječnici prenesli sretnu vijest kako je ozdravio od Hodkinsonove bolesti.

Od 1992.-e, Arana se pojavljivao u malim ulogama u argentinskim telenovelama. Osim glume, Facundo se bavio i glazbom, te je učio svirati saksofon. Dok je pokušavao dobiti glumački posao u argentinskoj TV kući "Telefe", upoznao je uličnog glazbenika s kojim se sprijateljio, te je Facundo dosta vremena provodio i svirajući na ulicama Buenos Airesa. 1995.-e godine dolazi do napretka u njegovoj glumačkoj karijeri, kad dobiva ulogu u uspješnoj telenoveli "Crni biser" (Perla Negra), te je tako dobio šansu glumiti s popularnom argentinskom glumicom, Andreom Del Boca.

Nakon te uloge, uslijedile su još mnoge, od kojih valja izdvojiti uloge u tinejdžerskim telenovelama "Montana Rusa" i "Chiquititas". 1998. godine dobiva glavnu ulogu, bogataša Iva u njegovoj najpoznatijoj telenoveli dosad, "Divlji anđeo" (Muneca Brava) u kojoj nastupa s poznatom urugvajskom glumicom i pjevačicom Natalijom Oreiro. Telenovela je stekla veliku slavu diljem cijelog sveta, i prodana je u preko 100 zemalja svijeta. Iako su svi nagađali o njihovoj ljubavnoj vezi, ni Natalia ni Facundo nisu potvrdili, ali ni demantirali te glasine.

2001.-e godine Arana snima svoj prvi film "Bijeg" (La Fuga), a nakon tog filma dobiva glavne uloge u telenovelama "Yago, ljubimac žena" i "Ljubav jednog Oca". 2006.-e godine snima svoju drugu telenovelu s Natalijom, "Začin života" (Sos Mi Vida). Telenovela se emitirala sve do siječnja 2007. i požnjela je velike uspjehe, kako u Argentini, tako i u drugim zemljama svijeta. 2008. godine dobiva glavnu ulogu u Telefeovoj telenoveli "Ukradeni životi".

Privatni život[uredi | uredi kôd]

Krajem 2007.-e, procurila je vijest kako Facundova djevojka, Maria Susini čeka njegovo dijete. U subotu, 10. svibnja 2008. Facundo je postao tata. Facundo i njegova djevojka Maria Susini dobili su djevojčicu kojoj su nadjenuli ime India.

U slobodno vrijeme Facundo se bavi surfanjem, skijanjem, snowboardingom, slobodnim penjanjem, vozi motor i svira saksofon.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

  • "Chiquititas: Rincon de Luz" kao Alejo Mendez Ayala (2001.)
  • "Bijeg" (La Fuga) kao Victor Gans (2001.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]