Tehnološki institut Georgia

Izvor: Wikipedija
Tehnološki imstitu Georgia
Georgia Tech
Progress and Service (hrv.: Napredak i usluga)
Tehnološki institut Georgia
Adresa
Informacije
Osnutak 13. listopada 1885.
Službena stranica

Tehnološki institut Georgia ili skraćeno Georgia Tech je javno istraživačko sveučilište u Atlanti, Georgiji.[1] Dio je sveučilišnog sistema Georgije i provode svoja istraživanja u Savannahu; Metzu u Francuskoj; u Athloni u Irskoj; u Shenzhenu u Kini; i Singapuru.

Škola je osnovana u 1885. kao dio Tehnološke škole u Georgiji kao dio američke rekonstrukcije za izradu planova industrijske ekonomije poslije Američkog građanskog rata na jugu SAD-a. U početku je bilo ponuđeno samo mehaničko inženjerstvo. Od 1901. došla je kurikulumna reforma koja je imala plan proširiti i na električno, civilno i kemijsko inženjerstvo. Godine 1948. škola se unaprijedila iz strukovne škole u visoku da bi napravila veliku i više sposoban tehnološki institut i provodila razna istraživanja.

Danas, Georgia Tech je organizirana u 6 visokoškolskih specijaliziranih institucija i sadržava oko 31 učionicu koja uči znanosti i tehnologiji. Prepoznatljiv je po svojim studijskim programima u inženjerstvu, računalstvu, administrativnim poslovima, znanostima i dizajnu. Georgia Tech je je zaulela 7. mjesto kao javna nacionalna sveučilišta u SAD-u, 34. među svim koledžima i sveučilištima u SAD-u po U.S. News & World Report razinama i 23. među svjetskim sveučilištima u svijetu po Times Higher Education razinama.[2] Georgia Tech je također smatrana kao međunarodna visoka škola u inženjeringu. (4. u naciji) i poslovnim programima te je bila kao najbolje "inteligentnija" javna škola u Americi (bazirana na visokim postignutim rezultatima na testu).[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Location of Georgia Institute Of Technology. Pristupljeno 9. svibnja 2018.
  2. U.S. News & World Report, National Universities, Top Public Schools 2015Arhivirana inačica izvorne stranice od 3. ožujka 2016. (Wayback Machine). pristupljeno 9. svibnja 2018.
  3. Wai, Jonathan; Goudreau, Jenna. 9. svibnja 2018. The 105 Smartest Public Colleges In America. Business Insider Inc.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Georgia Tech - official page