Goran Kaurić

Izvor: Wikipedija

Goran Kaurić (Zrenjanin, 1968.), političar i športski dužnosnik iz Vojvodine

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođen je 1968. godine u Zrenjaninu. Po ocu je iz Malinske na Krku, iz obitelji koja se je prije dva stoljeća preselila na područje današnjeg Zrenjanina. U Novom Sadu diplomirao na fakultetu za sport i turizam, stekavši zvanje diplomirani profesor tjelesnog odgoja i sporta-master.[1] Veliki je poznavatelj jadranskog podmorja. Kao instruktor ronjenja i član hrvatskih ronilačkih ekipa zna mnogo toga, gdje su brodovi i blaga, koliko su zaštićeni.

Bio je odbornik Skupštine opštine Zrenjanin u sazivu od 2004. do 2006., 2012. – 2016. godine i predsjednik odborničke grupe DS. Poslije toga bio je i član Privremenog organa grada Zrenjanina.

Godine 2008. izabran je za poslanika u skupštini Vojvodine i zamjenika gradonačelnika Zrenjanina. Na poslaničko mjesto u pokrajinskoj skupštini dao je ostavku 2010. godine. Ostavku je obrazložio razrješenjem eventualne dileme oko sukoba interesa.

Godine 2009. imenovan je za jednog od potpredsjednika Pokrajinskog odbora G17 plus, a ožujka 2011. prešao je u Demokratsku stranku. Trenutno je zamjenik predsednika GO DS Zrenjanina.

Godine 2014. izabran je za predsjednika GrO DS na izborima koji su se održali po principu “jedan član – jedan glas”. Osnivač Udruge Hrvata iz Banata.[1]

Predsjednik je rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Zlatko Ifković: Razgovor: Goran Kaurić, udruga Hrvata iz Banata: Hrvatski jezik može se čuti danas i u Banatu , HKV, 14. srpnja 2016. Pristupljeno 2. studenoga 2016.