Gradonačelnici za djecu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Gradonačelnici za djecu je inicijativa koja okuplja načelnike francuskih općina, gradonačelnike i njihove zamjenike. Protive se legaliziranju istospolnih brakova koje su pokrenuli socijalisti u Francuskoj 2013. godine.

Inicijativa okuplja preko 20.000 načelnika, gradonačelnika i njihovih zamjenika.[1] U prosvjedima tijekom Francuskog proljeća 2013. bili su prepoznatljivi po lentama ovješenim preko ramena.

Okupljanje su još 2005. pokrenuli (grado)načelnici Franck Meyer, Philippe Gosselin, Joëlle Devineau-Juillet, Jean-Jacques Delvaux i Jean-Michel Kennel. Već tada okupilo ih se 12.585 svih političkih uvjerenja, ali pretežito konzervativaca, uvjerenih kako svaka izmjena bračnog zakona u Francuskoj koja redefinira brak u temeljnim odrednicama ne bi bila u skladu s ciljevima koje država želi od braka, odnosno da takve izmjene vode poremećaju smisla te institucije i posljedično potkopavaju obitelj.

Ova skupina izabranih dužnosnika smatra da dijete treba oca i majku koji se vole i koji su uključeni u obrazovanje (članak 371-1 Građanskog zakonika Francuske). Oni stoga odbijaju predloženo uvođenje istospolnog braka. Odbijaju ga provoditi u svojim općinama/gradovima.

„Prava djece iznad prava na djecu“ bio je prosvjedni slogan načelnika Jean-Marca Veyrona la Croixa, deklariranog homoseksualca[2]

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi još[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]