Gradska arena Zenica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Gradska arena Zenica
Gradska arena Zenica
Lokacija Zenica, Bosna i Hercegovina
Cijena izgradnje 36 milijuna KM
Otvoren 20. ožujka 2009.
Vlasnik Grad Zenica
Korisnici KK Čelik Zenica
RK Čelik Zenica
Kapacitet 6.145
Teren parket

Gradska arena Zenica je višenamjenska dvorana u bosanskohercegovačkom gradu Zenici. Najčešće se koristi za športske događaje, ali se u njoj održavaju i koncerti.

Nalazi se u ŠRC Kamberovića polje, gdje se nalazi i istoimeni stadion.

Povijest[uredi VE | uredi]

Izgradnja arene započela je u veljači 2007., a završena (otvorena) je dvije godine kasnije, točnije 20. ožujka 2009., na Dan grada Zenice.

Ukupna cijena izgradnje ove arene bila je oko 36 milijuna konvertibilnih maraka, koje su izdvojene iz gradskog proračuna.

Otvorenje[uredi VE | uredi]

Gradska arena Zenica otvorena je 20. ožujka 2009., uz prigodnu manifestaciju i defile zeničkih športaša, pri čemu je otvoreno 14. po redu "Zeničko proljeće". Na svečanosti otvaranja arene prisutni su bili: federalni premijer Nedžad Branković, župan zeničko-dobojske županije Miralem Galijašević, delegacije bratskih gradova Zenice iz Švedske, Njemačke i Mađarske, predstavnici diplomatskog zbora, te brojni drugi uzvanici države, Federacije Bosne i Hercegovine i općina, Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, te strukovnih športskih saveza, kao i drugi istaknuti ljudi iz javnog života. Iste noći održan je koncert bosanskohercegovačkog pjevača Dine Merlina.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]