Hermann Knoll

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodaj infookvir "hokejaš na travi".
(Primjeri uporabe predloška)

Hermann Knoll (1931.) je bivši austrijski hokejaš na travi i hokejaš na ledu.

U hokeju na travi je igrao na mjestu igrača sredine terena.[1]

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1952. u Helsinkiju je po jednim izvorima igrao za Austriju, koja je ispala u četvrtzavršnici, a nakon razigravanja po kup-sustavu osvojila 7. mjesto.

Službeno izvješće od ovih igara navodi 144 natjecatelja, no u "natjecateljskom indeksu" su popisana 147-orica igrača. On, Belgijanac Jean-Jacques Moucq i Poljak Tadeusz Adamski prema izvješću se nisu natjecali na glavnom turniru. Knoll na tom turniru se ne nalazi kao natjecatelj niti u bazi podaka Austrijskog olimpijskog odbora[2]

1956. i 1964. je sudjelovao na OI na turnirima u hokeju na ledu. Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1956. u Cortini d'Ampezzo je igrao za Austriju koja je završila na zadnjem, 10. mjestu.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1960. u Innsbrucku je igrao za Austriju koja je završila na 13. mjestu.

Izvori i referencije[uredi | uredi kôd]

  1. (šp.) ABC Los austriacos se preparan para jugar con España, 27. listopada 1953., str.35.
  2. Baza podataka Austrijskog olimpijskog odbora

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Flag of Austria.svg Olympic pictogram Field hockey.png Nedovršeni članak Hermann Knoll koji govori o austrijskom hokejašu na travi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.


Ice hockey pictogram.svg Nedovršeni članak Hermann Knoll koji govori o hokejašu na ledu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.