Horsea

Izvor: Wikipedija
Horsea

Japansko ime タッツー Tattsū
Redni broj 116
Generacija prva
Vrsta Vodeni
Stupanj Elementarni stupanj
Razvio se iz -
Razvija se u Seadru
Razvoj stjecanjem iskustva
Visina 0,4 m
Masa 8,0 kg
Sposobnost Hitro plivanje (Swift Swim)/Snajper (Snipe)

Horsea (タッツー Tattsū u prvotnim inačicama na japanskom jeziku) je jedan od 1025 fiktivnih vrsta Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon videoigara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri – vrijedne nekoliko milijardi dolara. Svrha je Horsea u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera.

Etimologija imena[uredi | uredi kôd]

Ime Horsea dolazi od izvrtanja sastavnih dijelova engleske riječi "seahorse" = morski konjic.

Njegovo japansko ime, Tattsū, dolazi od japanskog horoskopskog znaka zmaja, 辰 tatsu.

Pokédex podaci[uredi | uredi kôd]

  • Pokémon Red/Blue: Poznat je po sposobnosti da s površine vode preciznim mlazovima tinte ruši kukce u letu.
  • Pokémon Yellow: Ako osjeti opasnost, silovito će ispaliti mlaz vode ili posebnu vrstu tinte iz svojih usta.
  • Pokémon Gold: Ako ga napadne veći neprijatelj, hitro će pobjeći vješto upravljajući leđnom perajom.
  • Pokémon Silver: Njegova povećana leđna peraja hitro se pomiče, dopuštajući mu da pliva unatrag.
  • Pokémon Crystal: Kada se nalaze na sigurnom mjestu, može ih se promatrati kako se zaigrano međusobno vješaju o repove.
  • Pokémon Ruby: Horsea se hrani malim kukcima i mahovinom s kamenja. Ako oceanske struje postanu prebrze, ovaj se Pokémon usidri obuhvaćanjem kamena ili koralja svojim repom kako ga struje ne bi odnijele.
  • Pokémon Sapphire: Ako Horsea osjeti opasnost, refleksivno će ispustiti gusti mlaz crne tinte iz usta, nakon čega će pokušati pobjeći. Ovaj Pokémon vješto pliva zamahujući leđnom perajom.
  • Pokémon Emerald: Vješto zamahujući ležnom perajom, može se kretati u bilo kojem smjeru. Ispaljuje mlaz tinte ako osjeti opasnost.
  • Pokémon FireRed: Održava ravnotežu koristeći svoj rep, koji je zavijen poput spirale. Sposoban je ispaljivati tintu iz usta.
  • Pokémon LeafGreen: Poznat je po sposobnosti da s površine vode preciznim mlazovima tinte ruši kukce u letu.
  • Pokémon Diamond/Pearl: Svija gnijezdo u sjeni koralja. Ako osjeti opasnost, ispaljuje mlaz mutne tinte, a zatim bježi.

U videoigrama[uredi | uredi kôd]

Horsea se može pronaći u videoigrama Pokémon Red, Blue, Gold, Silver, Crystal, Ruby, Sapphire, Emerald, FireRed i LeafGreen, u svim slučajevima korištenjem ribičkog štapa na mnogim površinama vode.

Horsea posjeduje prosječne Defense, Special Attack i Speed statistike za Elementarnog Pokémona, što pomaže u njegovu treniranju do njegova razvoja u Seadru na 32. razini. Horsea je sposoban naučiti tehniku Hobozuke (Octazooka) kroz uzgajanje s Octilleryjem, te taj napad može prenijeti na svoje razvijene oblike. Divlji Horsea, kao i njegove evolucije, u divljini može držati Zmajevu ljusku (Dragon Scale), predmet koji Seadra mora držati pri razmjeni kako bi se mogla razviti u Kingdru.

Tehnike[uredi | uredi kôd]

Prirodne tehnike
Tehnika Vrsta tehnike Razina
Mjehurići (Bubble) Vodeni
Dimna zavjesa (SmokeScreen) Normalni 4
Opaki pogled (Leer) Normalni 8
Vodeni pištolj (Water Gun) Vodeni 11
Fokusiranje energije (Focus Energy) Normalni 14
Mjehurasti mlaz (Bubblebeam) Vodeni 18
Okretnost (Agility) Psihički 23
Tornado (Twister) Zmaj 26
Slana voda (Brine) Vodeni 30
Vodena pumpa (Hydro Pump) Vodeni 35
Zmajev ples (Dragon Dance) Zmaj 38
Zmajev puls (Dragon Pulse) Zmaj 42

Statistike[uredi | uredi kôd]

HP: 30
 
Attack: 40
 
Defense: 70
 
Special: 70
 
SpAtk: 70
 
SpDef: 25
 
Speed: 60
 

Statistika Special korištena je samo tijekom prve generacije; kasnije je podijeljenja na Special Attack i Special Defense statistike.

U animiranoj seriji[uredi | uredi kôd]

U Pokémon animiranoj seriji, Misty posjeduje Horsea, koji je jedan od njenih glavnih članova tima. Doduše, rijetko ga je koristila u borbi. U epizodi "The Misty Mermaid", Misty daje svog Horsea sestrama u dvorani grada Ceruleana. Ponovo se pojavljuje u Pokémon Kronikama kada Misty preuzme vođenje dvorane u gradu Ceruleanu, doduše, viđen je većinom tijekom vremena za hranjenje.