Hvala ti za ljubav

Izvor: Wikipedija
Hvala ti za ljubav
Naslov izvornika
Remember Me
RedateljAllen Coulter
ProducentNicholas Osborne
Trevor Engelson
Erik Feig
Robert Pattinson
ScenaristWill Fetters
Glavne ulogeRobert Pattinson
Emilie de Ravin
Chris Cooper
Lena Olin
Pierce Brosnan
Martha Plimpton
Tate Ellington
Ruby Jerins
GlazbaMarcelo Zarvos
SnimateljJohn Lindley
MontažaAndrew Mondshein
DistributerSummit Entertainment
Godina izdanja2010.
Trajanje108 min.
DržavaSAD
Jezikengleski
Proračun$16.000.000
Zarada$56,223,951[1]
Portal o filmu

Hvala ti za ljubav (eng. Remember Me) je američka romantična drama koju je režirao Allen Coulter, a scenarij je napisao Will Fetters. Glavne uloge tumače Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin, i Pierce Brosnan.

Radnja[uredi | uredi kôd]

New York, 1991. godina, jedanaestogodišnja Alyssa "Ally" Craig posvjedoči ubojstvu njezine majke u njujorškoj podzemnoj željeznici u 18. aveniji. Deset godina kasnije, 21-godišnja Ally (Emilie De Ravin) je studentica na New York Universityju. Živi zajedno s ocem, Neilom (Chris Cooper), koji je policijski detektiv.

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) je potišten i neusmjeren 21-godišnjak, pohađa nastavu na NYU-ui radi u knjižnici. Ima "zategnut" odnos sa svojim ocem, Charlesom (Pierce Brosnan), od samoubojstva njegova brata Michaela. Charles zanemaruje svoje najmlađe dijete, Caroline (Ruby Jerins), s kojom je Tyler jako blizak.

Jedne noći, Tyler i njegov cimer Aidan (Tate Ellington) se nađu u neprilici s Neilom te kratko završe u zatvoru. Sljedeći dan Aidan vidi Neila kako dovodi Ally na fakultet. Odluči mu se osvetiti tako što će nagovoriti Tylera da spava s Ally i potom je ostavi. Tyler se preko volje odluči da će učiniti tako. Nakon nekog vremena kojeg su proveli skupa, povezani gubicima u životu, počinju se zaljubljivati. Nakon što Ally spava u Tylerovom stanu, posvađa se s ocem koji ju naposljetku udari. Zatim se Ally preseli kod Tylera i Aidana. Neilov prijatelj, policajac, prepozna Tylera vidjevši ga u vlaku s Ally. Neil provali u Tylerov stan i suočava se s njim. Tyler ga provocira priznanjem o Aidanovom planu i početnom razlogu upoznavanja Ally. Zatim to priznaje i Ally, koja ga potom napusti i ponovno živi s ocem. Aidan posjeti Ally kako bi joj rekao da je on kriv, i da je Tyler istinski zaljubljen u nju. Zatim su ponovno skupa prikazani.

Prije toga, Caroline su zadirkivale djevojčice iz razreda na rođendanskoj zabavi. Odrezale su joj kosu i sutradan zadirkivale pred Tylerom koji se pojavio u školi. To ga razbjesni i potom opet završi u zatvoru. Charles je iznenađen kako se Tyler bori za svoju mlađu sestru i ponovno stvaraju odnos.

Potom Charles s Tylerom i svojim odvjetnikom dogovori sastanak u svom uredu. Charles vozi Caroline u školu i kasni na sastanak, pa ga Tyler čeka u uredu. Na Charlesovom računalu vidi screensaver od fotografija Tylera, Michaela i Caroline kad su bili mlađi.

Zatim je scena u kojoj je Caroline prikazana u učionici, dok na ploči piše datum 11. rujna 2001. godine. Tyler gleda kroz prozor ureda na Manhattan koji se nalazi u World Trade Centru. Tada počnu teroristički napadi 11. rujna, ostatak obitelji istrči da vidi što je ostalo od Tylera - njegov dnevnik - u ruševinama.

Nakon nekog vremena, Caroline i Charles imaju lijepi odnos kćeri i oca. Aidan, koji si je istetovirao Tylerovo ime na ruci, naporno uči na fakultetu, a Ally se ponovno vozi podzemnom željeznicom.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Remember Me (2010) – Box Office Mojo. Box Office Mojo. Internet Movie Database. Pristupljeno 26. travnja 2010.