Internet Movie Firearms Database

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s IMFDb)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Internet Movie Firearms Database
Novi logotip IMFDb-a s dviju pušaka M16A2
Internet Movie Firearms Database-Logo.png
URL www.imfdb.com
Alexa rank 39 418
Komercijalna? ne
Vrsta Wiki
Registracija po želji (potrebna za uređivanje)
Vlasnik IMFDb, LLC (d.o.o.)
Kreirao Bunni, Zackmann08
Objavljeno 10. svibnja, 2007.
Status aktivna

Internet Movie Firearms Database (Internetska filmska baza podataka vatrenog oružja), skraćeno IMFDb, internetska je baza podataka vatrenog oružja koja su korištena ili prikazana u filmovima, TV serijama, video igrama i animeima. To je wiki koja koristi MediaWiki softver, ima sličnu funkciju kao i (nepovezanim/neučlanjenim) IMDb-om koji se bavi industrijom zabave. IMFDb također sadrži članke o glumcima, pa čak i o nekim popularnim likovima, poput Jamesa Bonda, s popisom pojedinih oružja koje je koristio u filmovima. Integriran u web stranicu, IMFDb je uslužni poslužitelj slika, sličan Zajedničkom poslužitelju (Wikimedia Commons), ali samo s urednim kvalitetnim slikama visoke rezolucije oružja, logotipa proizvođača i snimki ekrana.

Povijest[uredi VE | uredi]

Korisnik "Bunni" je pokrenuo stranicu u svibnju, 2007. IMFDb je izvorno napravljen kako bi se olakšalo prepoznavanje vatrenih oružja u Hollywoodskim filmovima. Prvih nekoliko mjeseci nakon svog osnutka, na popisu je navedeno desetak filmova, uključujući Matrix, Vod smrti i Pakleni šund. Kako je stranica rasla, tako je i njezin sadržaj. U lipnju, 2007., stranica je započela raditi i s televizijskim serijama. Stranica se od tada proširila s člancima o video igrama i japanskim animeima.

Danas, stranica ima više od 2600 filmova, skoro 500 TV serija, preko 450 video igara i blizu 200 serija animea.

IMFDb je korišten kao referentni izvor vlasnika nekoliko strjeljana u Las Vegasu, Nevadi. Nakon što su mušterije pitale za unajmljivanje određenih vrsta oružja korištenih u filmovima i video igrama, vlasnici strjeljane koristili su IMFDb da bi istražili zahtjevana oružja.