In-The-Go

Izvor: Wikipedija
In-The-Go
MjestoSplit
Žanr/oviindie rock
Djelatno razdoblje1998. - danas
Producentska kućaMenart, Unable Records

In The Go, hrvatski glazbeni sastav iz Splita. Sviraju indie rock. Autor pjesama je gitarist i pjevač Frane Paić.[1]

Povijest[uredi | uredi kôd]

Nastali su 1998. godine i svirali pod imenom Frakcija. No postojao je istoimeni sastav iz BiH pa su ih brkali po festivalima demosastava. Zbog toga su promijenili ime u Indigo. Frakcija i Indigo snimili su i izdali dva albuma na hrvatskom jeziku. Godine 2008. promijenili su vokala jer su htjeli snimiti album na engleskom i tom je prigodom sastav promijenio ime u In The Go. Dotadašnji basist Frane Paić prešao je na položaj gitarista i vokala. Za sebe kažu da je In The Go za Frakciju i Indigo ono što je New Order Joy Divisionu.[1] Kao Frakcija objavili su 2003. album Predstavu (loša prođa zbog problema s izdavačem[2]), a kao Indigo album 2007. godine album U ovom trenutku, oba na hrvatskom jeziku. Nastupali su na raznim festivalima, bili su predgrupa Robertu Plantu, Arctic Monkeysima i ino. Pod etiketom Menart objavili su promo singl Skeleton Party Nose, s prvog albuma na engleskom We Should Be Quiet[3] kod iste kuće. Nekoliko pjesama s tog albuma izvedeno je u Garaži na HTV-u. Album We Should Be Quiet objavio je Menart., a producirali Dado Marušić i Frane Paić. Marušić je također obavio mastering. Album je izašao 22. ožujka 2011. godine. Žanrovski je alternativni rock/ alternativni/indie rock / alternativni pop/rock.[4] Spot za pjesmu s albuma Skeleton Party Nose je u režiji Žare Batinovića,a promocija je trebala biti srpnja 2009. godine.[5] 2013. godine su sklopili za Pyramid Records iz Miamija. Zbog pažnje koju su dobili i odugovlačenje oko izlaska albuma navelo ih je raskinuti ugovor. Dok su snimali album u ClearTrack Studios na Floridi, dio produkcije radili su ljudi iz diskografske kuće Unable Records kojima se svidio materijal. Poslije raskida ugovora s Pyramidom stupili su u kontakt i sklopili ugovor. 2016. godine snimili su studijski album. U hrvatskom radijskom eteru manje ih se čuje i uglavnom im skladbe puštaju Hrvatski Radio, Radio Split... Prvome singlu, naslova Spin, premijera je bila na MTV-u.[1] 18. ožujka 2016. godine pod etiketom Unable Recordsa objavljen im je album Spin. Producirao ga je Jacob Crabb. Snimljen je u Clear Track Studiosu (Clearwater, Florida), Leverage Studiosu (Bronx, New York) te Studio Deva i Boson Studio u Splitu. Žanrovski je alternativni/indie rock/alternativni pop/rock.[6]

Na albumu U ovom trenutku pokazuje mnoštvo zajedničkih osobina sa sastavima poput Depeche Modea, Placeba, Musea i Interpola, posebice u melodijama, odabiru i uporabi glazbala te vokalnim dionicama, a tu je i snažna sličnost sa sastavom Boom,[7] a u stilu im se čuje mješavina i sastava Killersa, Arcade Firea, The Go Teama, PipsChips&Videoclipsa, te Ekatarine Velike.[2]

Članovi[uredi | uredi kôd]

Članovi su (na promo singlu Skeleton Party Nose):[3]

  • Frane Paić: vokal, gitarist, vođa sastava
  • Alen Jurišić: gitarist
  • Tihomir Džajić: klavijaturist
  • Alen Đurašinović: bubnjar
  • Sina[8]

Na albumu U ovom trenutku svirali su u postavi:[2]

  • Ante Puljiz -– vokal
  • Frane Paić – bas
  • Alen Jurišić – gitara
  • Alen Durašinović – bubnjevi
  • Tiho Džajić – klavijature

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c Razgovor s Dubravkom Jagatićem za Cantus: In The Go: Dug put do Amerike ZAMP. 18. srpnja 2016. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  2. a b c D. Krbec: Grupa Indigo promovira novi album 'U ovom trenutku'. Jutarnji list. 17. travnja 2007. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  3. a b Omot promo singla Skeleton Party Nose Discogs. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  4. Anastazija Vržina: Glazbene novosti: In-the-go - "We should be quiet" [1] SoundGuardian. 22. travnja 2011. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  5. (): Splitska grupa In-The-Go predgrupa Arctic Monkeysima Večernji list. 30. lipnja 2009. godine. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  6. Branimir Hrženjak: Spin SoundGuardian. 8. travnja 2016. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  7. Aleksandar Dragaš: Zaboravite, ne dolazi novi val Jutarnji list. 27. travnja 2007. . Pristupljeno 24. rujna 2020.
  8. [2]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]