Ivan Tudor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ivan Tudor (1892.22. svibnja 1975.), jedan od nekadašnjih igrača Hajduka koji pripada njegovoj prvoj generaciji. Prva mu je utakmica bila još ona prva trening-utakmica iz 1911. u kojoj je igrao za momčad A protiv momčadi B., a igrao i kao kapetan nešto kasnije protiv Calcia, koju je Hajduk dobio s 9:0. Ukupmo je za Bile do zaključno s 1913. godinom odigrao 24 prijateljske utakmice i postigao 3 gola.

U 1. javnoj utakmici 1911. protiv Calcia uz njega prvu postavu činili su i Joseph Buchberger, Josip Namar, Petar Bonetti, Vilibald Zuppa, Luka Fakač, Branimir Murat, Božidar Šitić, Šime Raunig, Antun Lewaj i Božo Nedoklan.

1912. godine Tudor je također u prvoj postavi koju su još činili Ampalio Šitić, Božidar Šitić, Robert Salvi, Nikola Gazdić, Božo Nedoklan, Mario Righi, Miho Pilić, Petar Dujmović, Mario Nikolić i Nikola De Marchi; u sastavu je i 1913. u kojem su još Paško Sisgoreo, Robert Salvi, Nikola De Marchi, Luka Kaliterna, Mario Righi, Božidar Šitić, Petar Dujmović, Lovro Tagliaferro, Nikola Gazdić i Božo Nedoklan.

Ivan Tudor je potpalio staru Hajdukovu baraku kako bi se došlo do novca od osiguranja,[1] a za to na čijem mjestu je kasnije izgrađen novi Hajdukov dom.

Ivan Tudor bio je Hajdukov blagajnik i 40 godina član uprave.[2]

Statistika u Hajduku [3]
Natjecanje Nastupi Zgoditci
Prvenstvo 0 0
Kup 0 0
Superkup 0 0
Međunarodne 0 0
Splitski podsavez 0 0
Ukupno 0 0

Prijateljske 24 3
Sveukupno 24 3

Izvori[uredi | uredi kôd]