Josip Namar

Izvor: Wikipedija

Josip Namar (Makarska, 20. ožujka 1888. – Split 3. srpnja 1963.), nekadašnji Hajdukov igrač koji je nastupio samo 11. lipnja 1911. u prvoj Hajdukovoj utakmici koju je odigrao protiv Calcia i pobijedio s 9:0, i na kojoj je Šime Raunig u 7. minuti postigao prvi gol za Hajduk. Drugi gol u povijesti na istoj utakmici dao je Božo Nedoklan. Ostale golove dali su Božidar Šitić (6) i Antun Lewaj (?; ime mu se na nalazi na listi strijelaca Hajduka).

U ovoj prvoj Hajdukovoj utakmici koju je igrao protiv Calcia uz njega igrali su Buchberger (branka), Zuppa, Fakač, Bonetti, Murat, Tudor, Šitić, Raunig, Lewaj i Nedoklan.

Namar je 16. travnja 1911. sudjeluje i na prvoj Hajdukovoj trening utakmici na strani A-momčadi za koju su još nastupili Joseph Buchberger, Kruno Kolombatović, Petar Bonetti, Mario Righi, Ermenegild Rosseg, Vilibald Zuppa, Antun Righi, Stipe Sisgoreo, Ivan Tudor i Šime Raunig. Ova trening utakmica završila je pobjedom A-momčadi s 13:2 koja je nosila bijeli dres (danas tradicionalni).

Statistika u Hajduku [1]
Natjecanje Nastupi Zgoditci
Prvenstvo 0 0
Kup 0 0
Superkup 0 0
Međunarodne 0 0
Splitski podsavez 0 0
Ukupno 0 0

Prijateljske 1 0
Sveukupno 1 0

Izvori[uredi | uredi kôd]