James Amschel Victor Rothschild

Izvor: Wikipedija
James Amschel Victor Rothschild
Rođenje 19. kolovoza 1985., London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Nacionalnost Britanac
Etnicitet Židov
Supruga Nicky Hilton Rothschild
Djeca Lily-Grace Victoria
Teddy Marilyn
Roditelji Amschel Rothschild
Anita Patience Guinness
sin
Portal o životopisima

James Amschel Victor Rothschild (*London, Ujedinjeno Kraljevstvo, 19. kolovoza 1985.), britanski i američki poduzetnik iz engleske loze bogate židovske obitelji Rothschild. Nasljednik je barunskog naslova, budući da njegov rođak i trenutni nositelj plemićke titule, Nathaniel Philip Victor James Rothschild (r. 1971.) nema potomaka.

Medijsku prepoznatljivost stekao je i kroz brak s Nicky Hilton, nasljednicom iz loze vlasnika hotelskog lanca Hilton, koja je poznata i kao mlađa sestra poznate influencerice, manekenke i glumice Paris Hilton.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rodio se u obitelji britanskog bankara i poduzetnika Amschela Mayora Jamesa Rothschilda (1955. - 1996.), najmlađeg djeteta u obitelji baruna Nathaniela Mayera Victora i Terese Georgine Mayor te Anite Patience Guinness, kćerke bankara Jamesa Edwarda Alexandera Rundella Guinnessa. Odrastao je u rodnom Londonu gdje je isprva radio za očevu firmu Rothschild & Co, da bi se kasnije počeo baviti poslom s nekretninama.

Osnivač je i partner u kompaniji Tru Arrow Partners. Godine 2011. upoznao je Nicky Hilton s kojom se oženio 2015. godine. Par ima troje djece, dvije kćeri i sina.[1]

Bilješke[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak James Amschel Victor Rothschild koji govori o osobi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.