Jenny McCarthy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Jenny McCarthy
Ovaj okvir treba zamijeniti infookvirom
"Filmski umjetnik".
(Primjeri uporabe predloška)

Jennifer Ann "Jenny" McCarthy (1. studenog 1972.), američka manekenka, glumica, komičarka, spisateljica i aktivistica.

Životopis[uredi VE | uredi]

Rođena je u Chicagu, Illinois. Potječe iz irske katoličke obitelji srednje klase. Ima tri sestre: Lynette, Joanne, i Amy. Majka joj je bila kućanica i sudska poslužiteljica, a otac predradnik u čeličani. Njena rođakinja je Melissa McCarthy iz serije Gilmoreice. Obrazovanje je stekla u osnovnoj i nekoliko srednjih škola. Kad je otišla nastaviti obrazovanje i postati njegovateljica na Sveučilištu Južnog Illinoisa u Carbondaleu, uzmanjkalo joj je novaca pa je poslala slike u Playboy.

Prihvatili su njene radove i pozvali je na snimanje. Plaćeno joj je dvadeset tisuća dolara. Postala je djevojka mjeseca, a kasnije i godine. Uspjeh snimanja donio joj je emisiju na MTV-u gdje je puštala necenzurirane videospotove. Kasnije je lansirala filmsku karijeru i do sada je ostvarila 30-tak uloga. Napisala je i nekoliko knjiga o roditeljstvu i autizmu. Te knjige imaju temelja u stvarnom životu, jer Jenny ima autističnog sina. Nemogućnost njenog muža da prihvati sinovu bolest dovela je do njihovog razvoda.

Pojavljivala se i na hrvačkim mečevima, posebice da zahvali obožavateljima na potpori Generation Rescueu. Jedna je od glasnogovornica i članica upravnog odbora organizacije Generation Rescue, koja se zalaže za istraživanje autizma. U životu sa sinom Evanom pomaže joj sadašnji partner Jim Carrey s kojim živi u divljem braku.