Katarina Barun-Šušnjar

Izvor: Wikipedija
Katarina Barun-Šušnjar.

Katarina Barun-Šušnjar (Zagreb, 1. prosinca 1983.) hrvatska je odbojkašica. Trenutačno nastupa za talijansku momčad AGIL Volley.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Igračku karijeru započela je u zagrebačkoj Mladosti 2002., s kojom je 2004. i 2005. osvojila naslov hrvatskih prvakinja. U ljeto 2005. potpisuje dvogodišnji ugovor s turskom momčadi Karşıyaka S.K. iz Izmira. U Turskoj je igrala jednu sezonu, nakon čega odlazi na posudbu u Volley Bergamo. S Bergamom je osvojila Ligu prvaka i nastupala u utakmicama talijanske Serie A. Sljedeće godine odlazi u Chieri iz Torina.

U sezoni 2008./09. igra za rumunjsku momčad CSU Metal iz Galaţija, s kojom osvaja rumunjsko prvenstvo i kup.[1] Unatoč dvostrukoj kruni, sljedeće godine odlazi u CSV 2004 Tomis Constanța. Nakon dvije godine u Rumunjskoj, odlazi u Italiju gdje nastupa za Novaru i Cortese. Tijekom sezone 2013./14. igrala je za azerbajdžanski Lokomotiv Baku, nakon čega se ponovo vraća u Italiju i s Navarom osvaja talijanski kup kao najbolja igračica završnice s 31 bodom.[2] Iste sezone s Navarom je nastupala u četvrtzavršnici Challenge Cupa.

U jesen 2015. odlazi u Bergamo s kojim krajem sezone osvaja Talijanski kup, drugi put u karijeri. Time je postala jedina igračica koja je dvije godine zaredom osvajala talijanski kup s različitim momčadima. Sljedeće godine, treći put u karijeri, vraća se u Novaru. U ožujku 2017. drugi put osvaja Gazzettin trofej, nagradu koju dodjeljuju talijanski športski novinari.[3]

Visoka je 194 centimetra. Igra na mjestu dijagonale.[4] Nosi igračke nadimke "barunica"[2] i "kraljica" (tal. reggina), koji su joj nadjenuli navijači Novare.[3]

Osobni život[uredi | uredi kôd]

Živi u talijanskoj Novari sa suprugom Martinom, također športašem.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Legavolleyfemminile.it (tal.), igrački profil: Barun-Šušnjar, Katarina (pristupljeno 5. travnja 2017.)
  2. a b Večernji.hr, Damir Mrvec: Katarina Barun MVP finala talijanskog kupa, 2. ožujka 2015. (pristupljeno 5. travnja 2017.)
  3. a b c Večernji.hr, Damir Mrvec: Vodi nas časna sestra, a u Hrvatsku uvijek ponesem kile i kile sira..., 23. ožujka 2017. (pristupljeno 5. travnja 2017.)
  4. Worldofvolley.com (engl.), igrački profil: Katarina Barun-Šušnjar (pristupljeno 5. travnja 2017.)
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Katarina Barun-Šušnjar