Kolo sreće (kviz)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kolo sreće
Naslov izvornika
Wheel of Fortune
Formatkviz show
Država podrijetlaHrvatska
Jezikhrvatski
Produkcija
Trajanje epizode45 minuta
Prikazivanje
U HrvatskojRTL Televizija
Emitiranje18. svibnja 2015.još traje

Kolo sreće televizijski je kviz koji je prvi puta emitiran na NBC-u 1975. Nakon toga su prava za emitiranje otkupile mnoge druge svjetske tv kuće. Kod nas se ovaj kviz emitirao od 26. listopada 1993. do 21. lipnja 2002. na HRT-u (2002 emisije)[1]. 2015. redizajnirana emisija ponovno se emitira na RTL-u.

Pravila kviza[uredi | uredi kôd]

U svakom krugu natjecatelji pogađaju suglasnike koji im pomažu u otkrivanju traženog pojma. Igrač okreće kolo sreće te kada se kolo zaustavi na određenom novčanom iznosu natjecatelj pogađa određeni suglasnik. Ako taj suglasnik postoji u traženom pojmu, natjecatelju se na račun pribraja taj iznos te ponovno okreće kolo sreće i pogađa sljedeći suglasnik. Ako natjecatelj koji je na redu za odgovaranje pogodi traženi pojam time postaje pobjednik toga kruga. Pobjednik emisije je natjecatelj koji je ukupno osvojio najveći iznos.

Hrvatska verzija Kola sreće[uredi | uredi kôd]

U našoj verziji kviza dugogodišnji voditelj bio je Oliver Mlakar. U redizajniranom kvizu voditelj je Boris Mirković. Voditelj aktivno podržava natjecatelje i tijekom cijelog kviza je afirmativan.

Rekordi[uredi | uredi kôd]

  • Najveći dobici:
  1. iznos, natjecatelj, datum

Izvori[uredi | uredi kôd]