Ksenija Mišina

Ova stranica dio je WikiProjekta žene u crvenom. Kliknite ovdje za više informacija
Izvor: Wikipedija

Ksenija Mišina
Ksenija Mišina
Rodno ime Ksenija Oleksandrivna Mišina
Rođenje 5. studenog 1989., Sevastopolj
Zanimanje filmska i kazališna glumica
Godine rada 2014.
Važnije uloge {{{važnije uloge}}}
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Ksenija Oleksandrivna Mišina (ukrajinski: Ксенія Олександрівна Мішина, Sevastopolj, 18. lipnja 1989.) - ukrajinska filmska i kazališna glumica. Glumila je i u hrvatskoj seriji "Šutnja" snimanoj 2021. godine.

Ksenija Mišina rođena je 1989. u Sevastopolju na Krimu. Godine 2007. osvojila je titulu prve pratilje na natjecanju ljepote u rodnom gradu. Nagrađena je i posebnom nagradom publike. Nakon što je završila srednju školu, Mišina je otišla u ukrajinski glavni grad Kijev, gdje je studirala glumu na Kijevskom nacionalnom sveučilištu I. K. Karpenko-Kary za kazalište, kino i televiziju, gdje je diplomirala 2015. godine.

Godine 2010. sudjelovala je u tv emisiji "Ukrajina ne vjeruje suzama", a glavna nagrada projekta bile su tri glavne uloge u mjuziklu Konstantina Meladzea. Dok je još studirala, debitirala je na filmu 2014. Nakon što je diplomirala na sveučilištu postala je glumica Kijevskog akademskog kazališta mladih.[1] Njena prva važna glumačka uloga bila je uloga Camille u melodrami "Iskušenje", a pravo profesionalno priznanje dobila je 2019. godine, ulogom glavne antagonistice, okrutne gazdarice Lidije Šefer u tv seriji "Tvrđava".

Od kolovoza do studenog 2019. sudjelovala je u showu "Plesa sa zvijezdama", gdje je bila u paru s koreografom Jevhenom Kotom[2] i postala pobjednica.

U listopadu 2020. na ukrajinskom tv kanalu STB počeo je reality show u kojem se 15 muškaraca borilo se za njenu naklonost[3] (slično kao hrvatski show "Žena iz snova"). Izabrala je komičara Oleksandra Ellerta s kojim je ušla i u stvarnu ljubavnu vezu. Od prije ima sina Platona koji se rodio 2011. godine iz veze sa starijim poduzetnikom, dok je još bila studentica.

Glumila je i u hrvatskoj seriji "Šutnja" snimanoj 2021. godine. U seriji glumi na hrvatskom jeziku, a kako se radnja odvija i u Kijevu, i na ukrajinskom i na ruskom. Igrala je lik Olge Horvatić, supruge Ivana Horvatića, uspješnog poduzetnika s velikim političkim ambicijama, u čijoj se ulozi našao Leon Lučev.[4][5]

Izvori[uredi | uredi kôd]