Leave Scars

Izvor: Wikipedija
Leave Scars
Dark Angel (studijski album)
Žanrthrash metal
Objavljen24. siječnja 1989.[1]
Snimanjesvibanj - srpanj 1988.
StudioSpace Station Studios (Hollywood, Kalifornija)
Trajanje50:08
IzdavačCombat
Producent(i)Michael Monarch, Paul Shenker
Recenzije
Kronologija albuma – Dark Angel
Darkness Descends
(1986.)
Leave Scars
(1989.)
Time Does Not Heal
(1991.)

Leave Scars treći je studijski album američkog thrash metal sastava Dark Angel. Album je 24. siječnja 1989. godine objavila diskografska kuća Combat Records. Ovo je prvi album grupe s pjevačem Ronom Rinehartom i basistom Mikeom Gonzalesom (koji se pridružio skupini netom prije objave albuma Darkness Descends) te posljednji na kojem se pojavljuje gitarist Jim Durkin koji će se grupi vratiti tek 2013. godine. Leave Scars bio je najuspješniji album Dark Angela, pojavljujući se na 159. mjestu glazbene ljestvice Billboard 200.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Tekstovi: Gene Hoglan, osim za pjesmu "Never to Rise Again", koju su napisali Jim Durkin i Ron Rinehart, glazba: Jim Durkin i Gene Hoglan, osim pjesme "Immigrant Song", koju su skladali Jimmy Page i Robert Plant.

Br. Skladba Trajanje
1. „The Death of Innocence”   3:49
2. „Never to Rise Again”   3:55
3. „No One Answers”   7:51
4. „Cauterization” (instrumental) 7:20
5. „Immigrant Song” (obrada Led Zeppelina) 1:48
6. „Older than Time Itself”   7:01
7. „Worms” (instrumental) 2:17
8. „The Promise of Agony”   8:27
9. „Leave Scars”   7:40
50:08

Recenzije[uredi | uredi kôd]

Eduardo Rivadavia, glazbeni kritičar sa stranice AllMusic, dodijelio je albumu dvije i pol od pet zvjezdica te je izjavio: "Nakon duge stanke u radu, [...] Dark Angel ponovno se pojavio 1989. godine sa svojim do sada najambicioznijim albumom, Leave Scars -- koji je nastavio usavršavati njegove već vrlo impresivne glazbene sposobnosti, ali i istovremeno prerađivajući njegovo brutalno mlaćenje. U svojem je efektu ovo album koji predstavlja njegovo progresivno thrash doba na način u kojem složenije strukture i učestale, neočekivane promjene u taktu rezultiraju skladbama epskih proporcija, kao što su "The Promise of Agony" i nemilosrdna naslovna pjesma. Novi pjevač Ron Rinehart vrlo brzo pokazuje svoju vrijednost, točno znajući gdje pjevati, a gdje vrištati, ali je monstruozni bubnjar Gene Hoglan taj koji partija na veliko, istovremeno prikazujući svoju nevjerojatnu tehniku te se otkrivajući kao glavni skladatelj, tekstopisac i podstrekivač u grupi. Uz pouzdan gitaristički tim Erica Meyera i Jima Durkina koji pridonose snažnom zvučnom kulisom, grupa također dokazuje da je i dalje u stanju biti kratak i sladak na vrhuncima "The Death of Innocence" i "Never to Rise Again". U konačnici, Leave Scars nije uspio dobiti veću ocjenu samo zbog toga što je Dark Angel zaboravio dodati konačni, krucijalan sastojak svojemu moćnome receptu: melodiju. I zasigurno, uzimajući u obzir ovaj mali previd rezultirat će u njegovom magnum opusu, [...] kolosalnome Time Does Not Healu."[2]

Zasluge[uredi | uredi kôd]

Dark Angel
Dodatni glazbenici
Ostalo osoblje

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (engl.) Dark Angel - Leave Scars na metal-archives.com Pristupljeno 16. kolovoza 2017.
  2. (engl.) Dark Angel - Leave Scars na allmusic.com Pristupljeno 16. kolovoza 2017.