Little Hangleton

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Harry Potter mjesto
Little Hangleton
Lokacija Engleska
Stanari Tom Riddle St., G. gđa. Riddle, Marvolo Gaunt, Morfin Gaunt, Meropa Gaunt, Frank Bryce
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Little Hangleton, Engleska, imaginaran je gradić opisan u seriji romana o Harryju Potteru. Bio je dom Voldemortovih predaka.

Voldemortova majka Meropa Gaunt, ujak Morfin Gaunt i djed Marvolo Gaunt živjeli su u staroj kući u blizini sela Little Hangletona. Tom Riddle st. živio je u velikoj kući u selu sa svojim roditeljima, dok ih sve troje nije ubio Voldemort koji je ubojstva "smjestio" svom ujaku.

Lord Voldemort vratio se u kuću obitelji Riddle s Peterom Pettigrewom gdje je ubio Franka Brycea i pretvorio Tromagijski pokal u putoključ koji vodi do mjesnog groblja. Planirao je ubiti Harryja Pottera da bi vratio svoje tijelo. Tijekom procesa u kojem je Voldemort dobio tijelo, Peter Pettigrew na groblju je ubio Cedrica Diggoryja.

U kuću obitelji Gaunt Voldemort je sakrio jedan od svojih horkruksa, to je bio prsten s crnim kamenom koji je nekoć pripadao Salazaru Slytherinu.

Osim kuća obitelji Riddle i Gaunt, u Little Hangletonu nalazi se i gostionica "Obješeni čovjek" i jedna crkva. Najbliža je policijska postaja u Great Hangletonu koji je udaljen oko 6 milja (9 kilometara).

Little Hangleton vjerojatno se nalazi negdje u Yorkshireu zato što je udaljen otprilike 200 milja (30 kilometara) od Little Whinginga.