Lloyd Banks

Izvor: Wikipedija
Lloyd Banks
Lloyd Banks 2006. godine.
Ime u rodnom listuChristopher Charles Lloyd
Rođen/a30. travnja 1982.
Žanr/ovihip hop
Zanimanjereper
Djelatno razdoblje1999. - danas
Producentska kućaG-Unit, Interscope, EMI
AngažmanG-Unit, Eminem, 50 Cent
Internetska stranicaSlužbena stranica

Christopher Lloyd poznatiji kao Lloyd Banks (Baltimore, Maryland, 30. travnja 1982.) je newyorški reper i član grupe G-Unit.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođenim imenom Christopher Charles Lloyd, Lloyd Banks je rođen u Baltimoreu, ali je odrastoa na ulicam South Jamaice u Queensu u New Yorku.

Lloyd Bank je repao još od srednje škole, ali je službeno počeo karijeru 1992. godine. Najbolje je pokazao svoj talent na albumu Beg For Mercy G-Unita, tada je stekao većinu slave. Svoje ime je uzeo od djedovog imena "Banks" i svoga prezimena.

U rujnu 2001. je ustrijeljen s dva metaka u South Jamaici.

Album "The Hunger for More" je izdao u lipnju 2004. Najveći hit na albumu je pjesma "On Fire" na kojoj gostuje 50 Cent. U prvom tjednu je prodano 434. 000 primjeraka, a danas sve ukupno je prodano oko 2 milijuna primjeraka.

Drugi studijski album je trebao biti "The Big Withdraw". Ali je na internetu bilo već ispušteno 23 pjesme s albuma prije namijenjenog izlaska. Zbog toga je Banks odustao od tog albuma i započeo novim, zvanim "Rotten Apple". Na tržište je izašao 10. listopada 2006. Na prvi tjedan je prodano 143. 000 primjeraka. Izdane su tri pjesme: "Hands Up", "The Cake" i "Help".

Lloyd Banks je ostao vjeran fanovima iako nije izdavao službene albume od 2006., i to putem svojih mixtapeova, zbog kojih je u početku i imao momentum koji ga je doveo do komercijalnog uspjeha. Izdao je 5 mixtapeova putem www.thisis50.com stranica, koji su mu polako povratili temelje, te je nedavno izdo prvi single svog trećeg studijskog albuma koji dolazi na ljeto 2010. godine. Singl se zove "Beamer, Benz, or Bentley" i trenutačno je jedna od najpopularnijih pjesama u hip hop vodama. Uskoro izdaje i nove singleove.

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Film Uloga Godina
Before I Self Destruct[1] Profesor 2009.
Morning Glory[2] On sam 2010.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Lloyd Banks