MRK Trogir

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Trogir
Puno ime Muški rukometni klub Trogir
Osnovan 1948.
Liga 2. HRL - Jug
2017./18. 1.
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Domaći dres
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Gostujući dres

Muški rukometni klub Trogir (MRK Trogir; Trogir) je muški rukometni klub iz Trogira, Splitsko-dalmatinska županija.
U sezoni 2017./18. klub je osvojio prvo mjesto u 2. HRL - Jug i plasirao se u 1. HRL - Jug.

O klubu[uredi | uredi kôd]

Rukometni klub je u Trogiru osnovan 1948. godine kao rukometne sakcija sportskih društava Radničko fiskulturno društvo "Slaven" i Gimnastičko društvo "Trogir". U početku se igrao veliki rukomet, a sredinom 1950.-ih počinje se i sa igranjem tadašnjeg malog rukometa. Klub tada prelazi pod društvo DTO "Partizan", a sredinom 1960-ih se rukometaši i rukometašice izdvajaju u zasebne klubove pod nazivom "Trogir". Do raspada SFRJ, "Trogir" uglavnom igra u Dalmatinskoj ligi (odnosno Hrvatskoj regionalnoj ligi - Jug), uz povremene nastupe u Hrvatskoj ligi, ostajući u sjeni rukometašica.
Osamostaljenjem Hrvatska, klub igra u sezoni 1992. u 2. HRL, a potom u 1.B HRL - Jug. Povremeno nastupa i pod sponzorskim nazivima "Trogir Medena", "Trogir AM", "Trogir Apartmani Medena", "Trogir Alpro ATT". U sezoni 1997./98. osvaja 1.B HRL - Jug i plasira se u 1.A HRL, iz koje odmah ispada. Ukinućem 1.B HRL, "Trogir" dalje igra u 2. HRL - Jug. U sezoni 2008./09. je član novoformirane Dukat 1. HRL, iz koje odmah ispada u 2. HRL - Jug, koju uspijeva osvojiti u sezoni 2017./18. te se plasira u 1. HRL - Jug.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

1. HRL
1.B HRL

Plasmani po sezonama[uredi | uredi kôd]

Poznati igrači[uredi | uredi kôd]

Unutrašnje poveznice[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]


Handball pictogram.svg Nedovršeni članak MRK Trogir koji govori o rukometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.