Malcolm Young

Izvor: Wikipedija

Malcolm Mitchell Young (6. siječnja 1953 – 18. studenoga 2017. godine) je bio škotski-australski glazbenik i tekstopisac, a najpoznatiji je kao osnivač, ritam-gitarist, prateći pjevač i autor pjesama za rock grupe AC/DC. Osim kratkog izbivanja 1988, on je bio s grupom od početka studenog 1973. godine, do odlaska u mirovinu 2014 godine iz zdravstvenih razloga. Malclolm i drugi članovi AC/DC-ja su uvedeni u rock and roll Hall of Fame 2003. godine.

Iako je njegov mlađi brat Angus bio uočljiviji od braće, Malcolm je bio opisan kao pokretač i vođa grupe. U 2014 godini, on je rekao da, unatoč svom odlasku iz grupe, AC/DC je bio odlučan nastaviti stvarati glazbu s njegovim blagoslovom. Kao ritam gitarist, on je bio odgovoran za širok raspon zvuka grupe, razvija mnoge od njihovih gitarskih "rifova"  i koautor materijala grupe s Аngusom. On je bio oženjen za O'Lindu Young i imao je dvoje djece, Kara i Ross.

Young je napustio AC/DC u travnju 2014. godine, zbog liječenja demencije. U rujnu 2014. godine uprava grupe je najavila da će se trajno umiroviti. Umro je od bolesti 18. studenoga 2017.

Izvori[uredi | uredi kôd]