Malcolm u sredini

Izvor: Wikipedija
Malcolm u sredini
Logotip serije
Naslov izvornika
Malcolm in the Middle
FormatSitcom
AutorLinwood Boomer
GlumciFrankie Muniz
Jane Kaczmarek
Bryan Cranston
Christopher Masterson
Justin Berfield
Erik Per Sullivan
Država podrijetla SAD
Jezikengleski
Broj epizoda151
Produkcija
ProducentTodd Holland
Trajanje epizode20-25 min.
Prikazivanje
TV kućaFOX
U HrvatskojRTL, RTL 2, RTL Kockica
Emitiranje9. siječnja 2000.14. svibnja 2006.
Vanjske poveznice
Internetska stranica
Članak o seriji na IMDb-u

Malcolm u sredini (eng. Malcolm in the Middle) je američka humoristična serija. Serija je prvi put emitirana 9. siječnja 2000. godine, a završila je nakon šest i pol godina 14. svibnja 2006. godine. nakon sedam sezona. Osvojila je sedam Emmyja, jedan Grammy, a nominirana je za sedam Zlatnih globusa.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Malcolm je mladi genijalac koji živi ispod svojih mogućnosti s dvoje braće i ludim roditeljima. Serija prikazuje kako Malcolm pokušava biti popularan uz starijeg brata Reesea koji je tipičan glupi nasilnik, mlađeg brata Deweyja, majku Louis koja drži sve konce u rukama, tatu Hala koji se užasno boji svoje supruge i trećeg najstarijeg brata Francisa koji je poslan u vojnu školu zbog svojeg neodgovornog ponašanja. Serija ide kronološki od kako je devetogodišnji Malcolm prebačen u razred za "pametnu" djecu. Malcolm pokušava biti popularan, ali mu to ne uspijeva zbog njegovih "štreberskih" prijatelja i najvažnije, njegove majke koja ga uvijek uspijeva osramotiti pred svima. Njegov otac Hal je opsesivni luđak koji uvijek prekorači mjeru u svojim čudnim namjerama. Francis je poslan u vojnu školu zbog nedoličnog ponašanja i nakon nekog vremena napušta školu i odlazi na Aljasku gdje očekuje veliku svotu novca, a koju baš nije dobio, ali je oženio mladu indijanku Piamu.

Malcolm, Reese, Dewey i Francis, nakon nekog vremena dobivaju brata Jamieja. U zadnjoj epizodi vidimo da je Loisin test na trudnoću pozitivan, ali nikad ne saznamo je li ikad dobila djevojčicu ili dječaka, i je li uopće dobila svoju šestu bebu.

Likovi[uredi | uredi kôd]

Glavni likovi[uredi | uredi kôd]

Sporedni likovi[uredi | uredi kôd]

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]