Marko Pajtak

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "rukometaš".
(Primjeri uporabe predloška)

Marko Pajtak (Ladanje Gornje kraj Varaždina, 25. srpnja 1944.) je hrvatski rukometaš. Po struci je nastavnik tjelesnog odgoja i biologije. Od 1949. živi u Bjelovaru. Školuje se u Bjelovaru - Gimnazija, Pakracu i Zagrebu gdje studira.

S 14 godina počeo je igrati rukomet kao vrstan vratar u RK Grafičar u Bjelovaru, RK Partizanu Bjelovar i drugim kao što su: RK Mladost (Bjelovar).

Proslavio se kao vratar RK Partizan iz Bjelovara i RK Mladost iz Bjelovara 1963.

1963. godine od tadašnjeg saveznog kapetana Ivana Snoja dobiva pozivnicu za nastupe u omladinskoj reprezetaciji Jugoslavije. Za nju je nastupao na raznim turnirima. Poslije 1963., odlazi raditi u Novu Raču gdje radi u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" Nova Rača kao nastavnik tjelesne i zudravstvene kulture i neprekidno odgaja mlade rukometaše s kojima nastupa na mnogobrojnim Državnim i drugim prvenstvima za Osnovne škole.

Utemeljitelj je rukometnog kluba 1970. Fenor u Novoj Rači i njegov prvi trener. Za svoj rad i doprinos rukometu dobio je nagrade grada Bjelovara i Republičke nagrade.

Nedovršeni članak Marko Pajtak koji govori o rukometašu ili rukometašici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.