Marko Pajtak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovaj okvir treba zamijeniti infookvirom
"Rukometaš".
(Primjeri uporabe predloška)

Marko Pajtak (Ladanje Gornje kraj Varaždina, 25. srpnja 1944.) je hrvatski rukometaš. Po struci je nastavnik tjelesnog odgoja i biologije. Od 1949. živi u Bjelovaru. Školuje se u Bjelovaru - Gimnazija, Pakracu i Zagrebu gdje studira.

Sa 14 godina počeo je igrati rukomet kao vrstan vratar u RK Grafičar u Bjelovaru, RK Partizanu Bjelovar i drugim kao što su: RK Mladost (Bjelovar).

Proslavio se kao vratar RK Partizan iz Bjelovara i RK Mladost iz Bjelovara 1963.

1963. godine od tadašnjeg saveznog kapetana Ivana Snoja dobiva pozivnicu za nastupe u omladinskoj reprezetaciji Jugoslavije. Za nju je nastupao na raznim turnirima. Poslije 1963., odlazi raditi u Novu Raču gdje radi u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" Nova Rača kao nastavnik tjelesne i zudravstvene kulture i neprekidno odgaja mlade rukometaše s kojima nastupa na mnogobrojnim Državnim i drugim prvenstvima za Osnovne škole.

Utemeljitelj je rukometnog kluba 1970. Fenor u Novoj Rači i njegov prvi trener. Za svoj rad i doprinos rukometu dobio je nagrade grada Bjelovara i Republičke nagrade.


Handball pictogram.svg Nedovršeni članak Marko Pajtak koji govori o rukometašu ili rukometašici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.