Matías Augé Benet

Izvor: Wikipedija

Matías Augé Benet, C.M.F. (Perafort, Tarragona, 27. svibnja 1936.), španjolski teolog i svećenik. Rodio se 1936. u Španjolskoj. Studirao povijest i zemljopis u Madridu. Za svećenika se zaredio 1961. u Vallsu.[1] Nakon teoloških studija u domovini i na rimskom sveučilištu sv. Tome ("Angelicum"), specijalizirao se u liturgijskoj teologiji pri Papinskom Liturgijskom Institutu »Anselmianum«, gdje predaje od 1968. Osim toga je kao profesor zadužen za uvod u liturgiju na Teološkom fakultetu Papinskog Sveučilišta u Lateranu. Trenutno je predsjedatelj teološkog instituta redovničkog života »Claretianum«. Iz njegovih brojnih studija izranja zanimanje za sve što je vezano uz moliteljsku predaju Crkve. Djela: Otajstvo koje treba ponovno otkriti: Molitva i dr.[2] Danas je professor emeritus na Claretianumu.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Claretianum
  2. VerbumArhivirana inačica izvorne stranice od 3. ožujka 2018. (Wayback Machine) Matias Auge (pristupljeno 1. ožujka 2018.)
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]