Prijeđi na sadržaj

Meowth

Izvor: Wikipedija
Meowth

Japansko ime Nyasu (ニャース )
Redni broj 52
Generacija prva
Vrsta Normalni
Stupanj elementarni stupanj
Razvio se iz /
Razvija se u Persiana
Razvoj
Visina 0,4 m
Masa 4,2 kg
Sposobnost Kupljenje / Tehničar

Meowth (Nyasu u prvotnim inačicama na japanskom jeziku) je jedan od 1025 fiktivnih vrsta Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon videoigara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri – vrijedne nekoliko milijardi dolara. Svrha je Meowtha u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera. Meowth je osmišljen na temelju Tađirijeve mačke.

Meowth je Pokemon koji nalikuje na mačku te je također njezine veličine. Ima uočljive "brkove", crne uši te smeđa stopala i dio repa. Između muškog i ženskog Meowtha nema nikakve tjelesne razlike.

Obično živi u gradovima, ali katkad se može naći u blizini plaža.

Meowthovo ime vjerojatno dolazi od riječi "meow", zvuk koji proizvode mačke, vjerojatno u kombinaciji s riječi "mouth" (usta). Ova teorija je potvrđena u anime-u; kada Meowth kaže nešto nepristojno ili demoralizirajuće Timu Raketa, Jessie obično zadrekne "Shut your big Meowth!" (Začepi svoja velika usta!).

U animiranoj seriji

[uredi | uredi kôd]

Meowth je član Tima Raketa koji se pojavljivljuje u skoro svakoj epizodi, uključujući i filmove, te je kao takav, uz Pikachua glavni pokemon lik. On ne pripada ni Jessie ni Jamesu, a zna pričati zbog Meowzie, jednog Meowtha u koju se ovaj Meowth zaljubio, no ona nije znala što Meowth govori, pa je Meowth naučio ljudski jezik kako bi se mogao sporazumijevati s njom.

U videoigrama

[uredi | uredi kôd]

Meowth u Persiana evoluira na 25. razini.