Tim Raketa

Izvor: Wikipedija

Tim Raketa (ロケット団, Roketto Dan) međunarodna je organizacija u Pokémon svijetu koja se bavi krađom Pokémona. Vođa Tima Raketa je Giovanni, koji je i Vođa dvorane grada Viridiana. On se pojavljuje u animiranoj seriji i u Pokémon videoigrama.

Članovi[uredi | uredi kôd]

Najpoznatiji članovi Tima Raketa: Jessica (Jessie), James i Meowth

Članovi Tima Raketa koji se najčešće pojavljuju u Pokémon animiranoj seriji jesu Jessie, James i Meowth, pojavljujući se u skoro svakoj epizodi. Cilj im je ukrasti što više Pokemona za šefa, Giovannia. Najveća meta im je Pikachu. Ovi se članovi (Jessie, James i Meowth) pojavljuju samo u jednoj od Pokémon vidoigara. Ta je videoigra Pokémon Yellow.

Uz njih, tu su Butch[1] i Cassidy.[2] Oni se pojavljuju u animiranoj seriji, no mnogo rjeđe nego Jessie, James i Meowth, čiji su suparnici. Nose crna odijela, te imaju svoj motto.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Butch - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia (engleski). Pristupljeno 22. studenoga 2020. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Cassidy - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia (engleski). Pristupljeno 22. studenoga 2020. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
Nedovršeni članak Tim Raketa koji govori o Pokémonima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.