Michael Keaton

Izvor: Wikipedija
Michael Keaton

Michael John Douglas (5. rujna 1951.), poznatiji kao Michael Keaton, američki je glumac, poznat po ulogama u filmovima kao što su Night Shift, Bubimir, i po tumačenju Batmana u više filmskih adaptacija istoimenog stripa. Glumio je i u prvom filmu iz ovog serijala Batman i u nastavku Batman se vraća.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Michael, najmlađe od sedmero djece, rođen je u Coraopolis Pennsylvania, i živio je u Robinson Townshipu u Pennsylvaniji. Njegov otac je radio kao građevinski inženjer i geometar a njegova majka, Leona, domaćica. Došao je iz Škotsko-irske zajednice u Pennsylvaniji. Keaton je odrastao u velikoj katoličkoj obitelji i prisustovao je Montour školi u Pennsylvaniji. Studirao je govor dvije godine na Kent State, prije nego što je odustao i odselio se u Pittsburgh. Keaton je bio oženjen s glumicom Caroline McWilliams od 1982. do 1990. Imaju jednog sina, Sean Maxwell (rođen 27. svibnja 1983.)

Nedovršeni članak Michael Keaton koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.