Milivoj Špika

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Prof. Milivoj Špika

Milivoj Špika (Trogir, 4. travnja 1959.), hrvatski političar i predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno. Profesor kineziologije, bivši prvak Europe u full contactu. Bivši predsjednik Gradskog vijeća Trogira i zastupnik u Skupštini grada Zagreba.

Milivoj Špika rođen je u Trogiru gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Segetu Donjem, a diplomirao kao prvi u klasi s najvišom ocjenom 1982. na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu.

Obnašao je funkcije člana poglavarstva, dogradonačelnika, vijećnika i predsjednika Gradskog vijeća Trogira. Od studenog 2010. predsjednik BUZ-a. Od svibnja 2013. do 2017. godine zastupnik u Skupštini grada Zagreba.

Bio je aktivan sportaš od 1974. do 1985, nositelj crnog pojasa 4. DAN u full contactu. U tom sportu bio je višestruki prvak bivše države 1980-85, prvak Europe 1980, dva puta viceprvak Europe, te pobjednik Svjetskog kupa u Hong Kongu 1982.

Jedan je od pokretača akcije "Mare nostrum Croaticum", košarkaške škole "Dražen Petrović" u Trogiru, pokrenuo je TV studio Trogir i jednu od prvih internet televizija u Hrvatskoj, Televizija Trogir.

Sudjelovao je kao PR savjetnik u predizbornim kampanjama, objavljuje radove na više internet stranica, i autor je mnogih TV reportaža.

Dragovoljac Domovinskog rata od kolovoza 1990.

Dugogodišnji član organizacije "Mensa".

Na parlamentarnim izborima 2015. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru.