Mladen Šlaj

Izvor: Wikipedija

Mladen Šlaj (Zagreb, 17. srpnja 1957.17. siječnja 2020.), jedan od najpoznatijih hrvatskih stomatologa[1]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rodio se u Zagrebu. 1981. godine diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Na matičnom fakultetu bio je redoviti profesor i pročelnik Kliničkog zavoda za ortodonciju, Klinike za stomatologiju KBC Zagreb. Na području ortodoncije organizirao i vodio trajne edukacije. Napisao je više od 100 znanstvenih i stručnih radova. Vodio je više znanstvenih projekata te bio djelatnim sudionikom na više domaćih i inozemnih stručnih i znanstvenih skupova. Osnovao je polikliniku koja se specijalizirala za ispravljanje krivih zubiju, odnosno usmjeren na estetsku dentalnu medicinu. Član brojnih svjetskih stomatoloških društava i osnivač Hrvatskog društva za dentalnu traumatologiju.[1][2] Uža specijalnost bila mu je biomehanika u ortodonciji, suvremena ortodontska dijagnostika i terapija te dio područja kraniofacijalne biologije. Sudjelovao u brojnim znanstvenim istraživanjima, osobito o problemu rasta i razvoja djece te prenatalnog razvoja te o ortodontskim aspektima rasta i razvoja te funkcijske osobitosti orofacijalne regije.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Večernji list Umro poznati zagrebački zubar prof. dr. Mladen Šlaj; 18. siječnja 2020.; pristupljeno 20. siječnja 2020.
  2. a b Jutarnji list Gorana Jureško; UMRO JE MLADEN ŠLAJ, JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH STOMATOLOGA Bio je član brojnih stomatoloških društava, a otvorio je i uspješnu polikliniku  ; 18. siječnja 2020.; pristupljeno 20. siječnja 2020.