Mladen Banović

Izvor: Wikipedija

Mladen Banović hrvatski je elektrotehnički znanstvenik specijaliziran za transformatore. Urednik je Transformers Magazinea, referentne publikacije za područje energetskih transformatora te osnivač i vlasnik tvrtke Merit Media Int., koja posluje u 190 država svijeta.[1]

Diplomirao je 1999. na zagrebačkom FER-u, gdje je 2007. magistrirao, a 2012. i doktorirao pod mentorstvom Zlatka Maljkovića.[2] Deset godina radio je kao inženjer u Končaru, nakon čega odlazi u AVB-Group, tada vodeću tvrtku u području elektrotransformatora. Naposljetku osniva vlastitu tvrtku Merit Media Int. i pokreće Transformers Magazine, koji i uređuje.

Oženjen je liječnicom Ivanom s kojom ima sedmoricu sinova.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. ŽivotopisArhivirana inačica izvorne stranice od 27. kolovoza 2019. (Wayback Machine) na mytransfo.com. Pristupljeno 27. kolovoza 2019.
  2. Banović, Mladen: Klasifikacija grešaka energetskih transformatora na osnovi koncentracija otopljenih plinova u ulju. (CROSBI) Pristupljeno 27. kolovoza 2019.
  3. Jurković, Gabrijela. Neka tvoj život ne bude besplodan. Ostavi iza sebe trag! Book.hr. Pristupljeno 27. kolovoza 2019.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]