NK Jaska Vinogradar Jastrebarsko

Izvor: Wikipedija
Jaska Vinogradar
Puno ime Nogometni klub "Jaska Vinogradar" Jastrebarsko
Osnovan 2021.
(1925. – Jaska)
(1973. – Vinogradar)
Igralište Stadion Marijan Bradvić Mara, Jastrebarsko
Liga Jedinstvena ŽNL Zagrebačka (V.)

Nogometni klub "Jaska Vinogradar" (NK "Jaska Vinogradar"; "Jaska Vinogradar" Jastrebarsko; "Jaska Vinogradar") je nogometni klub iz Jastrebarskoga, Zagrebačka županija, Republika Hrvatska.
U sezoni 2021./22. "Jaska Vinogradar" se natječe u "Jedinstvenoj ŽNL Zagrebačkoj", ligi petog stupnja hrvatskog nogometnog prvenstva.

O klubu[uredi | uredi kôd]

NK "Jaska Vinogradar" je osnovan u ljeto 2021. godine spajanjem dva najuspješnija kluba s jastrebarskog područja – "Jaska" (osnovana 1925., članovi 1. ŽNL Zagrebačke – Zapad) i "Vinogradara" iz Lokošin Dola – Mladine (osnovani 1973., članovi Jedinstvene ŽNL Zagrebačke).
"Vinogradar" je do 2020. godine bio član 3. HNL (skupine "Zapad" i "Središte"), ali je u ljeto 2020. godine iznenada preminuo dugogodišnji pokrovitelj i djelatnik kluba Ivan Rubinić[1] [2] [3] "Vinogradar" je tako izgubio veliki dio financiranja, te je morao igrati u nižim ligama, a "Jaska" je igrala čak u šestom stupnju lige.
Sjedište "Jaska Vinogradara" je u Jastrebarskom, te je preuzeo prostore i povijest "Jaske", ali i uspjehe "Vinogradara", među kojima i koeficijent za Hrvatski nogometni kup, koji je "Jaska Vinogradaru" omogućio izravan plasman u šesnaestinu završnice u sezoni 2021./22.
Kao prve boje kluba su uzete plava i bijela (od "Jaske"), a za rezervnu zelena (od "Vinogradara").

Igralište[uredi | uredi kôd]

NK "Jaska Vinogradar" koristi ukupno tri stadiona – stadion Marijan Bradvić Mara (također poznat i kao "Centrala") u Jastrebarskom za prvenstvene utakmice i sjedište kluba; stadion u Mladini za kup utakmice (od "Vinogradara") te stadion u staroj vojarni u Jastrebarskom.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

Pregled plasmana po sezonama[uredi | uredi kôd]

Rezultati u Hrvatskom kupu[uredi | uredi kôd]

Sezona Faza natjecanja Protivnik Rezultat
("Jaska Vinogradar"
: protivnik)
Napomene
2021./22. 1/16 završnice Belišće
0:4
rezultat podebljan – domaća utakmica

rezultat normalne debljine – gostujuća utakmica

Poznati igrači[uredi | uredi kôd]

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]