NK Posavac Davor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nogometni klub Posavac je klub iz sela Davora. Trenutačno nastupa u 2. ŽNL brodsko-posavske županije. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji klub je dao više odličnih nogometaša. Najbitniji je Ivica Olić koji je trenutno pomoćni trener Hrvatske nogometne reprezentacije sa kojom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. Posavac ima četiri uzrasne kategorije: seniore, juniore, pionire i limače. Juniori i pioniri igraju u 1. ŽNL, dok limači nemaju ligu nego igraju turnire. U klubu je trenutno registrirano oko 150 igrača. Trenutni treneri su Dragan Jurčević i Vjekoslav Švađumović.

Klub igra svoje domaće utakmice na stadionu Staro Polje, u istoimenom u dijelu naselja. Osim stadiona, na istom mjestu je sagrađen pomoćni teren sa umjetnom travom te dva teniska terena.

Stadion ima dvije prilazne ceste.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je nastao 1972. u Davoru. Isprva su za njega igrali lađari. S obzirom da je mjesto vrlo malo, često se je i do 1000 navijača dolazilo na utakmice, koje su se često gledale sa obližnjeg nasipa na Savi.

Prvi predsjednik kluba je bio Dragan Marjanović, klub je polako rastao i postao je dio kulture Davora. Igralište je s vremenom postalo bolje.

Klub je više puta osvojio 2. i 3. ŽNL Brodsko-Posavske županije, no nije imao preveliko uspjeha u 1. ligi. Počeo se natjecati i u kupu Nogometnog saveza Nove Gradiške, gdje su juniori 2017. osvojili trofej. Klub se sve više borio sa klubovima iz obližnjih gradova i sela, ponajprije sa Slogom iz Nove Gradiške.

Stadion[uredi | uredi kôd]

Stadion kluba NK Posavac se zove Staro Polje. Stadion je nastao na mjestu prijašnje livade, dok je prije naseljavanja naselja, to bilo močvarno i poplavno područje rijeke Save.

Stadion je posljednih godina moderniziran, zahvaljujući raznim donacijama, ponajprije od strane bivšeg nogometaša Posavca, Ivice Olića.

U sklopu stadiona se nalazi pomoćni teren, teren sa umjetnom travom i dva teniska terena. Sam glavni teren ima izvrstan sustav navodnjavanje, zbog čega je travnjak stadiona jedan od najljepših u Europi.

Konstatno se radi na unaprijeđenju stadiona,kao i montažnih tribina.