NK Straža Hum na Sutli

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
NK Straža
Puno ime Nogometni klub Straža, Hum na Sutli
Osnovan 1946.
Igralište Lastine, Hum na Sutli
Kapacitet 500
Liga 4.Nogometna Liga Središte Zagreb
Domaći dres
Gostujući dres

NK "Straža" je amaterski nogometni klub iz Huma na Sutli - Krapinsko-zagorska županija.


Klub je osnovan 1946. godine pod imenom NK "Bratstvo" - Rogatec i djelovao je po okriljem Celjskog nogometnog saveza. Godine 1951. Klub mijenja ime u NK "Bratstvo-Straža", a 1971. godine kada pokroviteljstvo nad Klubom preuzima Tvornica stakla Straža iz Huma na Sutli, ime se mijenja u sadašnje NK "Straža".

U natjecateljskoj sezoni 1976/1977 Klub iz Celjskog prelazi u Varaždinski nogometni savez, a reorganizacijom natjecanja 1980. godine prelazi u 1. Zagorsku ligu.

Klub je od osnutka 1946. godine pa do osamostaljenja Republike Hrvatske bio domaćin na igralištu u Rogatecu, Republika Slovenija. Ostvarenjem suverenosti RH Klub ostaje bez svog igrališta u Sloveniji te kao domaćin, uz velika odricanja i entuzijazam igra na dislociranim igralištima u Kumrovcu i Desiniću. Tek 2009. godine Klub dobiva svoje novo igralište u Humu na Sutli. Na žalost bez čvrstih klupskih prostorija (u tu svrhu postavljene su kontejnerske svlačionice, tuševi i kancelarija) te bez pomoćnog igrališta za treninge.

Prva službena utakmica na novom igralištu odigrana je 19.09.2009. godine.

Ali već i time su se stekli minimalni uvjeti za početak kvalitetnijeg rada sa mlađim uzrastima. Tako je sada rad u klubu organiziran u 7 dobnih uzrasta i to: zagići, limači, mlađi pioniri, pioniri, juniori, seniori i veterani. Klub se trenutno natječe u 1. ŽNL NS Krapinsko-zagorske županije. Ukupno je registrirano oko 150 igrača u dobi od 6 do 59 godina.

Domaća boja Kluba je plava, a gostujuća bijela.

Vjerni navijači Kluba nazivaju se Jurka boys.

Najveći sportski uspjeh Kluba je osvajanje Kupa NS KZŽ i ulazak u pretkolo Kupa HNS 2017. godine.Soccerball.svg Häraldisk ginstam.png Flag of Croatia.svg Nedovršeni članak NK Straža Hum na Sutli koji govori o hrvatskom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.