NOFX

Izvor: Wikipedija
NOFX
MjestoKalifornija, SAD
Žanr/ovipunk rock, skate punk, ska punk, hardcore punk (ranije)
Djelatno razdoblje1983. - danas
Producentska kućaEpitaph, Fat Wreck Chords
Članovi (članice)
Fat Mike
El Hefe
Eric Melvin
Erik Sandin

NOFX je punk rock sastav iz San Francisca, Kalifornija, osnovan 1983. godine.

Od osnivanja sastava u prvoj su postavi sastava pjevač/basist Fat Mike (Mike Burkett), bubnjar Erik Sandin, i gitarist Eric Melvin. Od 1991 (i nakon nekoliko promjena u postavi) drugu gitaru i trubu svira El Hefe (pravim imenom Aaron Abeyta). Muzika koju sviraju može se definirati kao mješavina punk rocka, skate punka, ska i mnogih drugih žanrova. U svojim pjesmama pretežito problematiziraju teme kao što su politika, društvo, razne supkulture, rasizam, muzička industrija i crkva.

NOFX je izdao 10 studijskih long play albuma, 10 kratkih kompilacija, i puno 7" singlica. Do sada je prodano više od 6 milijuna njihovih ploča po cijelome svijetu. Oni su jedan od najuspješnijih nezavisnih sastava svih vremena.

Ime NOFX potječe od Bostonskog hardcore sastava Negative FX.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Prva snimka koju je NOFX izdao bio je demo iz 1983. kojega je producirao Don Bolles, bubnjar Germsa, album se nije prodao niti u jednom primjerku. 1985. Mystic Records je izdao njihovu prvu ploču NOFX (ploča), koja je 1992. re-izdana kao dio CD-a Maximum RocknRoll. Tokom godine dana Erik Sandina, koji je napustio sastav, zamijenjivao je Scott Sellers, a nakon njega došao je Scott Aldahl. Dave Allen je u sastavu bio 4 mjeseca. Stradao je u prometnoj nesreći. 1986. NOFX je izdao "So What if We're on Mystic!", 1987. Dave Casillas je preuzeo drugu gitaru i sudjelovao je u snimanju ploče The P.M.R.C. Can Suck on This, kojom su napadali PMRC-ov poziv za sponzorsvo muzike. Originalni cover tog CD-a bila je editirana slika sa "S&M-a", ali na ponovno izdanoj verziji promijenjen je u sliku Erica Melvina.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi NOFX


Diskografija[uredi | uredi kôd]