Nacionalni park Waterberg

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "nacionalni park".
(Primjeri uporabe predloška)
Prizor iz Nacionalnog parka Waterberg
Marke za Njemačku Jugozapadnu Afriku, poslana iz poštanskog ureda u Waterbergu.

Nacionalni park Waterberg - nacionalni park u središnjoj Namibiji na visoravni Waterberg, 68 km istočno od Otjiwarongoa.

Visoravan Waterburg posebno je istaknuti položaj te se uzdiže visoko iznad ravnica Kalaharija u istočnoj Namibiji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom 1972. Visoravan je u velikoj mjeri nedostupna, zbog čega su u ranim 1970-im, ovdje prebačene neke ugrožene životinje, da ih se zaštiti od grabežljivaca i krivolova. Program je bio vrlo uspješan i ovaj nacionalni park sada opskrbljuje druge namibijske nacionalne parkove s rijetkim životinjama.

Ovdje živi oko 200 različitih vrsta ptica i rijetke vrste malih antilopa.

Najstariji sloj stijena star je više od 850 milijuna godina, a postoje i tragovi dinosaura iz vremena prije oko 200 milijuna godina.

Prvi ljudi, koji su ovdje živjeli bili su iz etničke skupine San, koji su ostavili gravure na stijenama, za koje se vjeruke, da su stare nekoliko tisuća godina.

U podnožju nacionalnog parka, dogodila se bitka kod Waterberga između Nijemaca i etničke grupe Herero. Gotovo dvije trećine stanovništva Herero izgubili su živote, a oko tisuću njih pobjegli su u Bečuanu (sada Bocvana), gdje su dobili azil. Grobovi njemačkih vojnika koji su ovdje izgubili živote, još uvijek se mogu vidjeti u podnožju parka. Ubijeno je 26 njemačkih vojnika.

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi Nacionalni park Waterberg