Necroticism – Descanting the Insalubrious

Izvor: Wikipedija
Necroticism – Descanting the Insalubrious
Carcass (studijski album)
Žanrtehnički death metal, death metal
Objavljen30. listopada 1991.
Snimanje1991.
StudioAmazon Studios (Simonswood, UK)
Trajanje48:03
IzdavačEarache
Producent(i)Colin Richardson
Recenzije
Kronologija albuma – Carcass
Symphonies of Sickness
(1989.)
Necroticism – Descanting the Insalubrious
(1991.)
Tools of the Trade
(1992.)

Necroticism – Descanting the Insalubrious treći je studijski album britanskog death metal-sastava Carcass. Diskografska kuća Earache Records objavila ga je 30. listopada 1991.[1] Prvi je album sastava na kojem se pojavio gitarist Michael Amott.[2] Necroticism nastavlja kretanje prema dominantnom zvuku death metala koji je započeo u Symphonies of Sickness, sadržavajući pjesme s dužim dionicama i složenim strukturama, sličnije tadašnjem rastućem tehničkom death metalu.

Izdanje[uredi | uredi kôd]

Necroticism je izvorno objavljen 30. listopada 1991. preko Earache Recordsa. Album je ponovno objavljen 2008. kao dio tekuće serije reizdanja Carcassa, kako bi se povezao s njihovim ponovnim okupljanjem. Glavni album predstavljen je kao jedna strana dualdiska, dok se na DVD-strani nalazi treći dio proširenog dokumentarca The Pathologist's Report Part III: Mass Infection te 23-minutni intervju s Walkerom i Amottom iz 1993., snimljen na turneju Gods of Grind. Kasnija izdanja reizdanja sadrže album na CD-u i dokumentarac na zasebnom DVD-u. U ponovnom izdanju uključen je i set od četiri umjetničke kartice. Reizdanje je predstavljeno u digipaku od 12 ploča s punim tekstovima i naslovnicom.

Glazba[uredi | uredi kôd]

Ken Owen i Jeff Walker rekli su tijekom The Pathologist's Report Part III: Mass Infection da odbacuju opise Carcassove glazbe na ovom albumu kao grindcore. Dok Owen priznaje njegove karakteristike death metala, i on i Walker izrazili su da su skloniji nazvati svoju glazbu na ovom albumu "progresivnom".

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Tekstovi: Jeff Walker

Br. SkladbaSkladatelj Trajanje
1. „Inpropagation”  Bill Steer, Ken Owen 7:07
2. „Corporal Jigsore Quandary”  Steer, Owen, Michael Amott 5:48
3. „Symposium of Sickness”  Owen 6:56
4. „Pedigree Butchery”  Steer 5:16
5. „Incarnated Solvent Abuse”  Steer, Amott 5:00
6. „Carneous Cacoffiny”  Steer 6:43
7. „Lavaging Expectorate of Lysergode Composition”  Steer 4:03
8. „Forensic Clinicism / The Sanguine Article”  Steer 7:10
48:03

Recenzije[uredi | uredi kôd]

Jason Birchmeier, glazbeni kritičar sa stranice AllMusic dodijelio je albumu četiri od pet zvjezdica, navodeći da je dostojno dodavanje Michaela Amotta učinilo ploču izvrsnim albumom gitarista.[3] Časopis Kerrang! albumu je dao savršenu ocjenu u svom 364. izdanju časopisa. Metal Storm je dao albumu Necroticism ocjenu 9,6/10 nazvavši ga remek-djelom i prijelaznim albumom koji bi svaki metalac trebao imati (melodičan ili ekstreman) i sugerirao da bi ljudi trebali odmah kupiti album.

Priznanja[uredi | uredi kôd]

Godine 2005., Necroticism završio ja na 294. mjestu u knjizi Rock Hard magazina 500 najboljih rock i metal albuma svih vremena.[4] U rujnu iste godine Necroticism je uvršten u Decibel Magazine Hall of Fame, kao osmi album koji će biti predstavljen u Decibel Hall of Fame.[5]

Osoblje[uredi | uredi kôd]

Carcass
Ostalo osoblje
  • Keith Hartley – inženjer zvuka
  • Ian McFarlane – inženjer zvuka (asistent)
  • Dave Buchanan – inženjer zvuka (asistent)
  • Ian Tilton – fotografije
  • Colin Richardson – produkcija, miks
  • Martin Nesbitt – umjetnički smjer
  • Nimbus – mastering

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Carcass - Necroticism - Descanting the Insalubrious - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives. www.metal-archives.com. Pristupljeno 1. travnja 2024.
  2. Metal Storm staff. Carcass - Necroticism: Descanting The Insalubrious lyrics. Metal Storm. Pristupljeno 28. siječnja 2019.
  3. Necroticism: Descanting the Insalubrious - Carcass | Album (engleski). Pristupljeno 1. travnja 2024.
  4. Best of Rock & Metal - Die 500 stärksten Scheiben aller Zeiten (njemački). Rock Hard. 2005. str. 95. ISBN 3-89880-517-4
  5. Chase, Jesse. Rujan 2005. Carcass – "Necrotocism". Decibel. Pristupljeno 11. svibnja 2018.