Ogulinski festival bajke

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ogulinski festival bajke (kratica OGFB) je kulturno-turistička manifestacija u Ogulinu koja se održava od 2006. godine.

Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva ostvaruje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima.[1] Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić, koja je rođena u Ogulinu. Grad i okolica bili su joj inspiracija za pisanje.

Program festivala obuhvaća sadržaje s područja kazališta, animiranih filmova, glazbe, s velikim brojem edukativnih i kreativnih radionica.[2] Program se svake godine odvija tijekom tri dana podijeljena u tematske cjeline koje se svake godine izmjenjuju: Dan prirode, Dan Društva, Dan fantastičnih bića, Dan čarobnjaka, Dan vila i vještica i sl. Jedan od ciljeva Festivala je pružiti doživljaj zajedništva pričanjem, gledanjem i slušanjem priča.[3] U sklopu Festivala održava se i biciklijada – Ciklobajka, a posebno se njeguje i forma pripovjednog teatra tzv. storytelling.

Festival organiziraju Udruga Ogulinski festival bajke i Turistička zajednica Grada Ogulina.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. O Festivalu, ogfb.caffe.hr, (u međumrežnoj pismohrani archive.org 26. siječnja 2013.), pristupljeno 11. listopada 2020.
  2. Ogulinski festival bajke, 09.-11.06.2017., najboljeuhrvatskoj.info, pristupljeno 11. listopada 2020.
  3. Ogulinski festival bajke, Ogulin, 10. do 12. lipnja, croatia.hr, (u međumrežnoj pismohrani archive.org 22. travnja 2016.), pristupljeno 11. listopada 2020.