Prijeđi na sadržaj

Olympiakos CFP

Izvor: Wikipedija

Olympiacos CFP (grč. ΟΣΦΠ - Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς - Olympiakos Syndesmos Filathlon Peiraios) je jedno od najvećih športskih društava u Grčkoj.Osnovano je 10. ožujka 1925. Ukljućuje sekcije u 17 sportova kao što su nogomet, košarka, vaterpolo, odbojka, plivanje, stolni tenis, boks, atletika, streljaštvo, itd.

Nogomet[uredi | uredi kôd]

Nogometna momčad Olympiakosa je ujedno i najtrofejniji nogometni klub u Grčkoj s 47 naslova pvaka i 28 osvojena kupa i 4 superkupova Grčke. Najveći rivali su Panathinaikos i AEK iz Atene, lokalni suparnik iz Pireja Ethnikos te PAOK i Aris iz Soluna.

Košarka[uredi | uredi kôd]

Košarkaška momčad Olympiakosa je jedan od vodećih grčkih klubova, stalni sudionik ULEB-ove Eurolige.Može se podičiti s jednim naslovom europskog prvaka, 13 prvenstava i 10 kupova Grčke, 3 kupa sampiona, 1 intercontinentalni kup.Glavni rivali su "Panathinaikos" i "AEK" iz Atene i "Aris" Solun.

Vaterpolo[uredi | uredi kôd]

Vaterpolo momčad "Olympiakosa" se može podičiti s jednim naslovom europskog prvaka, 36 naslova prvaka i 23 osvojenih kupova Grčke, 5 superkupova Grčke, 2 puta prvak Europe i jedan superkup Europe. Glavni suparnik Olympiakosa je gradski rival Ethnikos.

Odbojka[uredi | uredi kôd]

Odbojkaška momčad "Olympiakosa" je osvojila 30 naslova prvaka, 16 kupova, 6 lig kupova i 2 superkupova Grčke, te 2 Kupa pobjednika kupova (poznatog kao i Top Teams Cup).

Rukomet[uredi | uredi kôd]

Rukomet momčad "Olympiakosa" je osvojila 3 naslova prvaka, 2 kupa, i 1 superkup Grčke.