Olympiakos CFP

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Olympiacos CFP (grč. ΟΣΦΠ - Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς - Olympiakos Syndesmos Filathlon Peiraios) je jedno od najvećih športskih društava u Grčkoj.Osnovano je 10. ožujka 1925. Ukljućuje sekcije u 17 sportova kao što su nogomet, košarka, vaterpolo, odbojka, plivanje, stolni tenis, boks, atletika, streljaštvo, itd.

Nogomet[uredi | uredi kôd]

Nogometna momčad Olympiakosa je ujedno i najtrofejniji nogometni klub u Grčkoj s 44 naslova pvaka i 27 osvojena kupa i 4 superkupova Grčke.Najveći rivali su Panathinaikos i AEK iz Atene, lokalni suparnik iz Pireja Ethnikos te PAOK i Aris iz Soluna.

Košarka[uredi | uredi kôd]

Košarkaška momčad Olympiakosa je jedan od vodećih grčkih klubova, stalni sudionik ULEB-ove Eurolige.Može se podičiti sa jednim naslovom europskog prvaka, 12 prvenstava i 9 kupova Grčke, 3 kupa sampiona, 1 intercontinentalni kup.Glavni rivali su "Panathinaikos" i "AEK" iz Atene i "Aris" Solun.

Vaterpolo[uredi | uredi kôd]

Vaterpolo momčad "Olympiakosa" se može podičiti sa jednim naslovom europskog prvaka, 32 naslova prvaka i 19 osvojenih kupova Grčke, 3 superkupova Grčke, 2 puta prvak Evrope i jedan super kup Evrope.Glavni suparnik Olympiakosa je gradski rival Ethnikos.

Odbojka[uredi | uredi kôd]

Odbojkaška momčad "Olympiakosa" je osvojila 28 naslova prvaka, 17 kupova, 6 lig kupova i 2 superkupova Grčke, te 2 Kupa pobjednika kupova (poznatog kao i Top Teams Cup).