One Less Lonely Girl

Izvor: Wikipedija
»One Less Lonely Girl«
JustinBieberOneLessLonelyGirl.jpg
Justin Bieber
Singl s albuma My World
Format CD singl, digitalni download
Objavljeno 6. listopada 2009.
Snimanje 2009.
Žanr R&B
Trajanje 3:48
Tekstopisac Usher
Producent(i) Ezekiel Lewis, Balewa Muhammad, duo Sean Hamilton & Hyuk Shin, Usher
Kronologija singlova – Justin Bieber
"One Time"
(2009.)
"One Less Lonely Girl"
(2009.)
"Baby"
(2010.)

"One Less Lonely Girl" je drugi singl kanadskog pjevača Justina Biebera s njegovog debitantskog albuma My World, objavljen 6. listopada 2009. putem iTunesa. Pjesmu je napisao Bieberov mentor Usher, koji ju je također i producirao sa sljedećim timom producenata: Ezekielom Lewisom, Balewaom Muhammadom i duom Sean Hamilton & Hyuk Shin. Čitajući koncept pjesme, Bieber je za MTV News izjavio: "Mislim da je jako važno da sve djevojke imaju nešto što će ih učiniti jednom manje usamljenom djevojkom". "One Less Lonely Girl" je R&B/pop pjesma srednjeg tempa.

Uspjeh pjesme[uredi | uredi kôd]

Pjesma je u prvom tjednu downloadirana 113,000, te je debitirala na šesnaestom mjestu Billboard Hot 100 listi. Pjesma je debitirala na desetom mjestu u Kanadi te ušla u top 30 u Njemačkoj i Belgiji.

Kritički osvrt[uredi | uredi kôd]

Kritičari su "One Less Lonely Girl" dodijelili uglavnom pozitivne kritike. Crystal Bell iz Billboarda je pjesmu usporedio s pjesmom "With You" Chrisa Browna i "Irreplaceable" pop dive Beyonce. Jon Caramanica is New York Timesa je pjesmu nazvao lijepom te ju je usporedio s još jednom baladom s njegovog debi albuma, "Down To Earth".

Videospot[uredi | uredi kôd]

Videospot za pjesmu je snimljen u gradiću Watertownu, Tennessee, pedeset milja istočno od Nashvillea. Režirao ga je Roman White, koji je također režirao spot "You Belong With Me", country zvijezde Taylor Swift. Spot je premijerno pušten 7. listopada 2009. na perezhilton.com, pa je tri dana kasnije pušten u prodaju putem iTunesa.